Skillnaden mellan färskost och Neufchatel ostCream Cheese vs Neufchatel ost

Det är verkligen en orsak till att många människor är förvirrade mellan grädde ostar och Neufchatel ost. En av anledningarna är att det finns knappast någon skillnad när det gäller utseende och smak. Att säga en är en godare ost än den andra är rent subjektivt. Den andra orsaken till förvirringen är på grund av de många kommersiella variationer som gjorts under namnet Neufchatel. Skillnaderna mellan de två beror på var du bor eller där du köpte produkten.

Uppenbarligen kommer ursprungligen Neufchatel ost från Frankrike. Därför andra Neufchatel ostar utanför detta land som USA-versionen är inte sant Neufchatel ost. Den sanna Neufchatel ostar använder helmjölk, och inte grädde. Å andra sidan är den Neufchatel-ost versionen i Amerika tillverkad av grädde och pastöriserad mjölk.

Tekniskt sett är Neufchatel ost lägre fetthalt än färskost. Inte undra på många människor betraktar Neufchatel ost som ljuset mjukost version. Uppkallad efter Neufchatel, en stad i Frankrike, är det ofta beskrivs som en mjuk typ av ost och samtidigt omogna. Om du jämför ett uns av färskost med samma mängd Neufchatel ost då du 'll upptäcker att den senare har ca 6. 6 g fett jämfört med tidigare' s 9,9 g.

Neufchatel-ost har också mer protein (2. 8 g) jämfört med gräddost 's 2. 1 g. Båda ostar har samma kolhydratvärdet. Dock kan dessa värden variera lite beroende på hur osten framställdes som när vissa filler ingredienser tillsattes för att göra en viss Neufchatel ost beredning (dvs ost stabilisatorer).

I Frankrike är Neufchatel ost bara en typ av färskost. I själva verket är det hyllas som en av de äldsta gräddost av marken. Förvirring sätter in när många amerikanska tillverkare märka några av deras ostprodukter som Neufchatel ost bara för att de innehåller en mindre mängd fett än generiska grädde ostar. Som nämnts, dessa är inte sant Neufchatel ost.Även om det finns tidiga rötter som spårar historia färskost tillbaka till Frankrike, denna ost produkt är dock gjort känd för världen genom en amerikan som planerade att kopiera Neufchatel ost.

Slutligen grädde ostar är uppenbarligen den idealiska ost för att göra ost kakor. Ersätta osten komponent med andra ostar såsom Neufchatel ost vann helt enkelt 't göra exakt samma önskade resultat.

1. Neufchatel-ost har en lägre fetthalt än gräddost.