Skillnaden mellan Shiraz och SyrahShiraz vs Syrah

Man kan stöta på viner som har nästan samma smaker ännu kommer i olika namn. Shiraz och Syrah är två sådana typer av vin som kommer i nästan samma smak men i olika namn.

Shiraz och Syrah viner produceras från samma druva men odlas i olika regioner. Shiraz druvor till stor del odlas i Australien, och alla andra Shiraz druvor som odlas utanför detta land kallas Syrah.

Shiraz viner som kommer från Australien är mogen och har en choklad karaktär med en kryddig element. Shiraz vin, särskilt från Sydaustralien, har en pepprig smak som inte kan ses i Syrah viner. Shiraz kommer också med plommon och björnbär smaker.

Till skillnad från Syrah, är Shiraz känd för att vara mer intensiv och mer saftiga. De har också en bättre livslängd än Syrah. Syrah vin, som också anses vara en ädel vin, kommer i läderartade smaker.Syrah vin är en infödd i Rhônedalen i sydöstra Frankrike. Det finns dock stora skillnader mellan Syrah i norra och södra Rhônedalen. Till skillnad från den södra Rhône Syrah vin, är den norra Syrah vin anses vara mer kraftfull, kraftfull, seg och köttig. I södra Rhone Syrah vin, är 13 olika sorter av druvor är tillåtna.
Nu Syrah och Shiraz druvor odlas i många delar av världen. De druvor som kommer från Australien är mest kända för brygg viner. Och det är det som gör Shiraz viner från Australien den mest föredragna. Shiraz viner kommer i en högre kvalitet än de Syrah viner. Dessutom Shiraz vin prissatt lite mer än Syrah viner eftersom det kommer i en bättre kvalitet.

Sammanfattning:

1. Shiraz och Syrah viner produceras från samma druva men odlas i olika regioner.
2. Shiraz druvor till stor del odlas i Australien, och alla andra Shiraz druvor som odlas utanför detta land kallas Syrah.
3. Till skillnad från Syrah vin, är Shiraz känd för att vara mer intensiv och mer saftiga. Shiraz druvor har också en bättre livslängd än Syrah.
4. Shiraz viner som kommer från Australien är mognare, har en choklad karaktär med en kryddig element. Shiraz vin, särskilt från Sydaustralien, har en pepprig smak som inte kan ses i Syrah viner.
5. Syrah vin kommer i läder smaker.
6. Shiraz viner kommer i en högre kvalitet än de Syrah viner.