Skillnaden mellan Nigiri och Sashimi? Nigiri? vs Sashimi

Nigiri och sashimi är japanska rätter. Även om dessa är japanska rätter, har dessa nu blivit populär och används i västvärlden också.

Om man vill veta skillnaden mellan nigiri och sashimi, skulle man behöva veta om sushi, en annan japansk mat. Sushi är vinäger ris, som serveras med olika rätter. Om Sushi serveras med en enda fisk toppning, då det kallas nigiri. Och om en tunn skiva av fisk serveras utan ris, så är det betecknas som sashimi.

Sashimi är ganska ofta fungerat som en smak rengörings eller förrätt. Sashimi är vanligtvis serveras med garnering såsom strimlad Rättika rädisa, ingefära, och rostade nori. Detta japansk mat serveras också med wasabi och sojasås.

Saltvattenfisk används huvudsakligen i sashimi. Detta beror på att sötvatten fisk innehåller parasiter som inte är bra för tarmarna. Tonfisk, bas, abalone, makrill, bonito, snapper, shad, bläckfisk, fiskrom räkor och bläckfisk är vanligt förekommande i sashimi.Till skillnad från sashimi, kan nigiri kan betecknas som typ av sushi eftersom det innehåller två ingredientsCsushi ris och en toppning.

Efter det vinegared riset hopklumpade, är en tunn fisk placeras på toppen av den för att göra nigiri. Detta japansk maträtt är också rostat med nori. Ibland wasabi placeras mellan ris klump och toppning. Den fisk som används i nigiri kan vara rå, något rökt eller grillad och batter stekt. Tonfisk, kolja, ål, bläckfisk, snapper, räkor, och Shad är några av skaldjur sorter som används i nigiri. Detta japansk maträtt är också ibland kombineras med andra rätter som maki. Den vanligaste nigiri kombinationen är ål, grillad unagi, och avokado.

Sammanfattning:

Om sushi eller vinegared ris serveras med en enda fisk toppning, då det kallas nigiri. Om en tunn skiva av fisk serveras utan ris, så är det betecknas som sashimi.
Till skillnad från sashimi, kan nigiri kallas en sorts sushi eftersom det innehåller två ingredientsCsushi ris och en toppning.
Saltvattenfisk används huvudsakligen i sashimi. Den fisk som används i nigiri kan vara rå, något rökt eller grillad och batter stekt.