Skillnaden mellan Tap och vatten på flaskaKnacka vs vatten på flaska

Hur säkert är kranvatten, och är vatten på flaska verkligen nödvändigt? Denna fråga är närvarande i varje konsument 'sinne eftersom [orsak]. Även om både kranvatten och buteljerat vatten är idealiska för att dricka, de har vissa egenskaper som gör dem skiljer sig från varandra.

Kranvatten är dricksvatten som kommer från inomhus kran som är en del av ett hushåll 's avloppssystem. Det handlar om ett komplext system av rör, en stabil vattenkälla, och vatten filtrering för att göra det säkert. Safe kranvatten finns i de flesta utvecklade nationer, men det är sällan tillgänglig i utvecklingsländerna.

Buteljerat vatten är dricksvatten som är kolsyrat, destillerat, avjoniserat, eller mineraliserad och placerades sedan i en plast- eller glasflaska. Förbrukningen har ökat kraftigt under de senaste tio åren på grund av förekomsten av vattenförorening i de flesta delar av världen.

Medan vissa människor kanske hävdar att buteljerat vatten är säkrare än kranvatten, att ISN 't automatiskt sant i de utvecklade länderna. Där kranvatten genomgår tester och regler som är styvare än de för vatten på flaska. Till exempel, innan den når konsumenterna, kranvatten måste vara fria från eventuella bakterier såsom Escherichia coli.

Medan vissa vatten på flaska kan innehålla mineraler, är kranvatten behandlas med mineraler och fluor som är till nytta för människor. Bortsett från detta är någon förorening som förekommer i kranvatten omedelbart rapporteras så att folk kommer att bli försiktiga medan kontaminering av vatten på flaska brukar redovisas vid ett senare tillfälle.Desinfektion och filtrering krävs inte heller av buteljerat vatten till skillnad från kranvatten som kräver desinfektion och filtrering, inklusive bakterier tester och tester för Cryptosporidium virus.

Emellertid kan gifter från olika källor finna sin väg till vattenkranen och det är bäst att ha kranvatten filtrerades före användning. Filtrering kommer att hjälpa till att avlägsna dessa gifter och lukten av klor, som används för att behandla kranvatten.

Valet mellan att konsumera kranvatten och buteljerat vatten beror på varje individs 'preferenser och miljön i samhället där han bor finns bara en sak som är säker. Man kan inte leva utan vatten om det är säkert att dricka eller inte.

Sammanfattning

1. Kranvatten är dricksvatten som vi kan få från kranen eller direkt från rörsystemet i huset medan vatten på flaska dricksvatten som vi måste köpa från butiken.
2. Vatten på flaska är förpackad i plast- eller glasflaskor medan kranvatten inte.
3. Vatten på flaska är dyrt medan kranvatten är billigare.
4. Kranvatten regleras av regeringen och genomgår noggranna tester för bakterier och föroreningar medan buteljerat vatten inte är strikt reglerad.