Skillnaden mellan Mandelmjölk och SojamjölkMandelmjölk vs Sojamjölk

Mandelmjölk och sojamjölk anses bra för hälsan när de kommer med högt näringsvärde. Både Mandelmjölk och Sojamjölk är laktosfria och innehåller nästan samma näring. Så är det någon skillnad mellan de två mjölk?
Låt oss titta på näringsinnehållet som finns i både Sojamjölk och mandelmjölk. Vid jämförelse med Mandelmjölk, kommer Sojamjölk med flera proteiner. När en portion av mandelmjölk innehåller ett gram protein, innehåller sojamjölk tio gram.
I kalorier, levererar sojamjölk mer kalorier. När Soya Mjölk levererar 110 kalorier per portion, levererar mandel bara 90 kalorier.
En portion Mandelmjölk innehåller tre gram fett och ett gram fiber. Det är också fri från mättat fett och kolesterol. Det har också visat sig att mandelmjölk innehåller höga nivåer av vitamin E, selen och mangan. Å andra sidan, en tjäna av sojamjölk levereras med fyra gram fett och 14 gram kolhydrater. När mandelmjölk kan göra 30 milligram av kalcium behövs kan sojamjölk göra 80 milligram kalcium.
I tillgänglighet, kommer Sojamjölk i många varianter än mandelmjölk. I söta rätter, kan mandelmjölk kan användas som ett substitut för mjölken. Men Sojamjölk kan inte ersätta mjölk i dessa rätter som de inte smakar gott. När mandelmjölk kommer med en naturlig smak, kommer Sojamjölk med en förvärvad smak.
En person som har högt kolesterol bör ta sojamjölk än mandelmjölk. Detta beror på att Sojamjölk har kapacitet att sänka kolesterolhalten. En person som behöver mer mineraler och vitaminer ska bara gå för Almond mjölk. Sojamjölk kan begränsa upptaget av mineraler och vitaminer.Sammanfattning
Vid jämförelse med Mandelmjölk, kommer Sojamjölk med flera proteiner.
När Soya Mjölk levererar 110 kalorier per portion, levererar mandel bara 90 kalorier.
När mandelmjölk kan göra 30 milligram av kalcium behövs kan sojamjölk göra 80 milligram kalcium.
En person som har högt kolesterol bör ta sojamjölk än mandelmjölk. Detta beror på att Sojamjölk har kapacitet att sänka kolesterolhalten.