Skillnaden mellan vitt och gult majsmjölVit vs Yellow Majsmjöl

Mjöl är en mycket viktig ingrediens i människor ??? s mat och kost. Den används i de flesta livsmedelsberedningar, i skapandet av basföda och förtjockning såser. Bröd, bakverk och andra recept kräver användning av mjöl som kan tillverkas av olika korn. Det kan göras från vete, ris, även från kassava som är en knöl, och naturligtvis kan den också göras från majs eller majs.

Har du någonsin smakade tortillas och burritos? Vad om tortilla och majschips? De är alla gjorda av majsmjöl som även kan användas i bakning och tillverkning av såser och andra livsmedelsberedningar.

Majsmjöl är mjöl gjort av torkad majs eller majs och även kallad majsmjöl. Den är gjord genom att jorda torkade majskorn i fina eller grova konsistenser. Majsmjöl görs genom användning av antingen sten eller slipmaskiner stål.

I Mexiko och andra länder, är majs vanligtvis förankrad i en sten kvarn som gör det möjligt för majsmjöl för att behålla en del av grodden och skrov som bidrar till dess smak och näringsinnehåll. Denna process gör hållbarhetstid majsmjöl mindre även om den hålls i lufttäta behållare och svala platser.

Användningen av slipmaskiner stål avlägsnar bakterien och skalet av majskorn. Detta gör majsmjöl håller längre men tar bort det mesta av säden ??? s näringsämnen och smak.

Majsmjöl kan antingen vara vit, gul eller blå, beroende på vilken typ av majs används. Blå majsmjöl är gjord av den sällsynta blå majs eller genom att tillsätta en blå karamellfärg. Den vita och gula majsmjöl är den vanligaste typen.Även om gjorda med samma material som är majs, gul och vit majsmjöl skiljer sig från varandra. För en, det finns många sorter av majs och varje sort har sina tydliga särdrag och smak.

Vit majsmjöl är gjord av kärnorna av vit majs och gul majsmjöl är från kärnor av gul majs. Båda smakar bra men gul majsmjöl är sötare än vitt majsmjöl så det föredras av dem som gör bakverk.

Smaken är också starkare, den har en mer kraftfull smak, och det är rikare på vitamin A och B än vitt majsmjöl. Båda är perfekt för användning i tillverkningen av majsbröd och majsmjöl kakor och de flesta recept efterlyser användning av antingen typer av majsmjöl.

Sammanfattning

1. Vit majsmjöl är gjord av kärnorna av vit majs medan gul majsmjöl är gjord av kärnorna av gul majs.
2. Vit majsmjöl är söt medan gul majsmjöl är sötare än vitt majsmjöl.
3. Vit majsmjöl är bäst för användning i recept som kräver mjöl som inte är så söt när gul majsmjöl är bäst för recept som efterlyser sötare ingredienser.
4. Gul majsmjöl har en starkare och mer kraftfull smak medan vitt majsmjöl inte.