Skillnaden mellan Crystal Malt och karamellmaltKristall vs Caramel Malt

När man talar om malt, finns det olika sorter av malt tillgängliga och två sådana är kristallen och karamellmalt. Ganska ofta är caramel och kristall malt används omväxlande.

I kristall malt, den viktigaste ingrediensen är Barleys. Å andra sidan, är caramal malt framställd av andra sädesslag såsom råg och vete.

Medan Crystal malt är hårda, karamell malt är mjuka. Crystal malt är ofta kända för att ha skarpa sötma, karamell malt har mindre sötma.

Kristall malt, som ofta refereras till som höga kväve malt, framställs från blekt malt. Kristall malt är först våt och sedan rostas i en roterande trumma innan de kilned. Crystal malt komma med en söt kola som smak. Dessutom är kornen omvandlas tillräckligt så att det inte finns något behov av att mosa för att extrahera smakämnet. De är tillgängliga i olika mörka färger. Under kölnings kan vissa sockerarter caramelize och blivit unfermentable. Kristall malt inte har enzymer.

Till skillnad från Crystal malt, karamell malt använder mer temperatur, vilket ger mer färg och smak. I Crystal malt, är låg värme används i början och en gång regnet ytan torkas av, är högre temperatur användas för att maximera enzym 's aktivitet.

Caramel Malts tillverkas med en speciell upphettnings 'ugnsstekning' process snart efter mältning, som hjälper till i kristallisationen av sockerarter. I caramel malt, är det socker karamelliserat till långa kedjor, så att de inte konverterar till enkla sockerarter under mäskningsprocessen. Denna process ger karamell malt en maltig söt. Dessa malt kommer också i många färger. Några av de karamell malt är Caramel 10, Carmel 40, Carmel 60, Carmel 80, Carmel 120 och Special B 220 L.Sammanfattning

1. kristall malt, den viktigaste ingrediensen är Barleys. Å andra sidan, är caramal malt framställd av andra sädesslag såsom råg och vete.

2. Crystal malt ofta kända för att ha skarpa sötma, karamell malt har mindre sötma.

3. Medan Crystal malt är hårda, karamell malt är mjuka.

4. Crystal malt är först våt och sedan rostas i en roterande trumma innan de kilned. I Crystal malt är låg värme används i början och när regnet ytan torkas bort, är mer temperatur användas för att maximera enzymet 's verksamhet.