Skillnaden mellan vit och lila aubergineVit vs Purple Eggplant

Aubergine tillhör Nightshade familjen. Den aubergine är en ätliga frukter som kommer i olika färger. Auberginen är mer ses i dugg och lila färger. Men när man hör namnet på aubergine, är det lila färg som kommer till minnet av alla. Lila aubergine har bred popularitet än den vita aubergine.

Aubergine kan kallas som ett bär, som har sitt ursprung i Indien och Sri Lanka. När man talar vitt och lila aubergine, de är inte samma sak. Färgen i sig skiljer dem.

Låt oss titta på huden av vita och lila aubergine. Den vita aubergine har en hård hud jämfört med lila aubergine. Vid tillagning, har huden på den vita aubergine som skall skalas av. Men detta inte behövs vid matlagning lila aubergine. Dessutom de vita äggplantor är bättre när bakat, kokt eller stekt eftersom de har en hård hud.

När huden skalas av, har den vita aubergine ett vitt kött, medan den lila aubergine har en grönaktig nyans.

När man jämför storleken, är den vita aubergine mindre till lila aubergine. Till skillnad från den lila aubergine, de vita kommer mindre bitter, tätare och krämigare. En annan skillnad ses mellan de två äggplantor är i fröna. Vid jämförelse med lila aubergine, vita auberginer komma med fler frön. Det kan också ses som vita aubergine är mindre surt.

Även lila aubergine används i stor utsträckning, har vit aubergine blivit trendigt. När odlingen betraktas, är lila aubergine fortfarande den mest odlade aubergine.

Sammanfattning

1. Den vita aubergine har en hård hud jämfört med lila aubergine.2. Vid tillagning, har huden på den vita aubergine som skall skalas av. Men detta inte behövs vid matlagning lila aubergine.

3. När huden skalas av, har den vita aubergine ett vitt kött, medan den lila aubergine har en grönaktig nyans.

4. Vita äggplantor är bättre när bakat, kokt eller stekt eftersom de har en hård hud.

5. Vid en jämförelse med lila aubergine, vita auberginer komma med fler frön. Det kan också ses som vita aubergine är mindre surt.

6. Den vita aubergine är mindre till lila aubergine. Till skillnad från den lila aubergine, de vita kommer mindre bitter, tätare och krämigare.

7. Jämfört med lila aubergine, är vit aubergine mindre surt.