Skillnaden mellan Strumpbyxor och StrumpbyxorStrumpbyxor vs Tights

Strumpbyxor och trikåer finns två typer av ben plagg. Båda plaggen är beläggningar som börjar från bäraren 'midja ner till fötterna. De lägre kroppsdelar, som lår och ben, omfattas av dessa plagg. Många människor föredrar att bära båda plaggen, eftersom de är bekväma, tätt åtsittande, men töjbar.

En viktig likhet mellan tights och strumpbyxor är deras användning. Båda plaggen ge värme och skönhet. I bära dessa kläder, kan hud nötning vid foten förhindras, även dölja huden brister som hudfärg, fläckar, blåmärken, hår, ärr, åderbråck och annat hjälpa försköna en kvinna 'ben. Båda ger också en enhetlig form och färg på bäraren 's legs.

Men det finns också många skillnader som finns mellan de två plagg. Den första skillnaden är i språkbruk.

I Amerika 'strumpbyxor' avser rena plagg som bärs som strumpor. Strumpbyxor är en efterföljare och byte av strumpor. Strumpbyxor, i ett amerikanskt perspektiv, hänvisar till en liknande plagg med tätare, ogenomskinlig och tjockare material. Strumpbyxor kan variera 8-30 denier (mätningen räkna används för att beteckna tjocklek eller tunna tyget). Strumpbyxor, å andra sidan, är 40 till 100 denier.
Samtidigt gör de brittiska och vissa européer inte har strumpbyxor. Snarare har de bara strumpbyxor, som hänvisar till samma ben slitage design och konstruktion. I detta sammanhang, strumpbyxor är en allmän term som omfattar både tunna och tjocka legwear.En annan skillnad är den typ av plagget. Strumpbyxor är nästan betraktas som ett underplagg eller underkläder. Som strumpor eller underkläder, kan strumpbyxor inte bäras av sig själv utan fungerar som en kompletterande plagg i anslutning till en viss klädsel i en situation eller sammanhang. Å andra sidan, kan strumpbyxor bäras oberoende såsom legwear.
Som underkläder eller strumpor, är strumpbyxor ren, nästan genomskinlig, och huden avslöjande. Detta beror på strumpbyxor är gjord som ett tunt material i bendelen. Emellertid är trosan eller övre delen av strumpbyxor ofta tillverkade av bomull eller annat poröst material. I kontrast, strumpbyxor har en enhetlig konsistens av tyg.
Vid användning strumpbyxor som underkläder och under formella tillfällen. Det är benägen till tårar (ofta kallade körningar) medan strumpbyxor är mer hållbara och används i vardagligt, prestanda, användbarhet och idrottsevenemang.

Ursprunget till strumpbyxor och trikåer skiljer sig också. Strumpbyxor infördes 1959. Samtidigt var strumpbyxor redan funnits sedan medeltiden. Strumpbyxor är exklusiva för kvinnor, medan båda könen kan bära strumpbyxor.

Sammanfattning:

1. Både strumpbyxor och trikåer är ben plagg. Men de har betydande skillnader.
2. Strumpbyxor och trikåer som plagg används i USA 'strumpbyxor' avser ren, underkläder legwear medan 'tights' avser ogenomskinlig och tjockare legwear. I England och vissa europeiska länder, strumpbyxor är en allmän plagg term för någon legwear oavsett tjocklek eller tunna.
3. Denier räkna med strumpbyxor varierar från 8 till 30, medan strumpbyxor har denier räkningen av 40 till 100. tunna strumpbyxor bidrar till dess sårbarhet mot rivning medan tjockleken av strumpbyxor indikerar dess hållbarhet.
4. Strumpbyxor används som ett underplagg, underkläder, eller en stapelvara i en formell kvinnor 's garderob. Å andra sidan, strumpbyxor är hållbara, för en mängd olika ändamål (atletisk, prestanda, tillfällig eller verktyg) och kan vara bärs av båda könen.
5. Konstruktionen av strumpbyxor kräver olika kombinationer av material. Den övre delen, som tjänar som underkläder är tillverkad av poröst material och får något tunnare när den når botten. Samtidigt tights har en konstant tjocklek av tyg eller material i hela plagget.