Skillnaden mellan Tuxedo och Smoking Smoking vs Smoking

I korthet, både en smoking och en smoking hänvisar till samma artikel eller samling av kläder kategoriseras som män 'formella frack. Villkoren skiljer sig endast på platser där de har sitt ursprung och används.

Uttrycket 'smoking' används huvudsakligen i Nordamerika, särskilt i Förenta staterna och Kanada. Dessutom, 'smoking' i Nordamerika hänvisar till den vita motsvarighet till svarta kvällen jacka. Å andra sidan används samma kläder kallas en 'smoking' i Storbritannien.

Födelseplatsen för både 'smoking' och 'smoking' är i Storbritannien. Det skapades först av en skräddare för royalty som formella festkläder och var avsedd att vara ett alternativ till frack, den mest formell klädsel för män. Efter det sågs, en amerikansk kopierade denna typ av kläder och introducerade det till andra sidan Atlanten.

'Smoking' är också känd som 'tux', 'smoking coat' eller 'smoking jacka.' Likaså 'smoking' är också känd som kortformen av 'middag jacka med byxor.'

Båda termerna kan hänvisa till en enda klädesplagg (jackan själv) eller svart slips ensemblen används i formella och semi-formella tillfällen. Vanligtvis är det termer hänvisar till ensemblen snarare än den enda klädesplagg.Som en artikel av kläder i en formell klädsel, är mantel slagen ofta gjorda av satin eller silke. Slagen har tre distinkta stilar: den skårade (med ett 'V' indrag), toppen (med en uppåtgående formad '-V' indrag), och sjal (med en utbuktning).

Jackan själv är svart med traditionella normer. Men många sociala tillställningar medger nu en mörkgrå jacka eller en vit jacka att följa med hela ensemblen.

En smoking och smoking (som en ensemble) består av stapelvaror som en veckad, vit, klänning skjorta, svarta byxor, svart kväll jacka och matchande svart lackskor. Svart klänning strumpor är också en del av den totala outfit. Ytterligare element och tillbehör kan innehålla en väst, en svart fluga, manschettknappar och skjorta dubbar. Pocket fyrkanter eller andra sedvanliga dekoration beroende på tillfälle, som medaljer, kan placeras på bröstfickan som tillbehör.

Sammanfattning:

1. 'Tuxedo' och 'smoking' hänvisar till den formella kväll jacka bärs som en del av män 's klänning i många formella och semi-formella tillfällen.
2. De termer som används på olika ställen, men avser samma sak. 'Tuxedo' används i Nordamerika medan 'smoking' är dess motsvarighet i Storbritannien. Båda är villkor för den svarta kvällen jacka. Dock kommer termen 'smoking' när det används i USA avser den vita jackan i stället för svarta.
3. smoking eller middag kostym är den första termen för att beskriva klädesplagget. Namnet härleds för formalitet på klänningen samt plats och tidpunkt då den används. Den skapades i Storbritannien som ett alternativ för den formella frack. Det är också i drift för kungligheter, i synnerhet, för prinsen av Wales. Stilen kopierades av en amerikansk och korsade Atlanten. Det debuterade i Tuxedo Park där den fått sitt namn.
4. Uttrycket 'smoking' föregår innan 'smoking'.
5. Den formella kväll Jackan har en kavajslag med en satin eller silke finish. Stilen på kavajslag kan falla under tre klassificeringar C skårade, toppen och sjalen.