Skillnaden mellan Gymnastikdräkter och badkläderLeotards vs baddräkter

Olika aktiviteter innebära användning av olika typer av kläder eller kläder. Det finns kläder för fester, för skola, för kontor, och det finns de som är endast lämplig att bäras hemma.

Det finns kläder för att sova, och det finns kläder för bad, sport och andra aktiviteter. Två liknande utseende kläder poster som har olika användningsområden baddräkter och trikåer.

En trikåer är en åtsittande, ett stycke kläder plagg som täcker kroppen. Det bärs av dansare, gymnaster, akrobater, idrottare och andra artister. Det fick sitt namn från den franska akrobatiska artist Jules Leotard som skapade det och heter det maillot.

Det är vanligtvis bärs med tights eller shorts, och det finns leotards med korta ärmar samt långa ärmar. Att bära en trikåer, måste man sätta benen genom halsen av plagget och dra upp den medan du sätter armarna i ärmarna.

Ursprungligen utformad för att bäras av män, den har utvecklats genom åren och är nu bärs mestadels av flickor och kvinnor som är engagerade i gymnastik, skridskoåkning och andra sporter och föreställningar. Den är gjord med olika material av vilka några är också används för framställning av badkläder. I själva verket var baddräkt mönster påverkas av trikåer, och de ser mycket lika, även om de har olika funktioner.Baddräkter är plagg som används när du deltar i vattenaktiviteter såsom simning, surfing, dykning, vattenskidor, eller helt enkelt sola. De är också används i skönhetpageants att visa en tävlande 's figuren. Till skillnad från trikåer, som har en distinkt ett stycke stil kan baddräkter vara en i ett stycke (som trikåer) eller en tvådelad dräkt (bikini eller tankini). de kan också vara ärmlös, kort ärm, eller långärmad såsom våtdräkt.

Baddräkter är också utformad för att vara huden stram för att ge lätthet i rörelse medan i vattnet. De material som används i badkläder beror på vilken typ av sport eller vattenaktivitet som användaren kommer att vara engagerad i. Det finns separata mönster av baddräkter för män, kvinnor och barn. Kvinnor 's ett stycke baddräkter har en behå liknande foder som inte är med i trikåer. Även om ett stycke baddräkt och trikåer kan ser likadana ut, trikåer är inte lämpliga för simning.

Sammanfattning:

1. Gymnastikdräkter är åtsittande, ett stycke kläder plagg som ursprungligen har utformats för användning av manliga akrobater medan baddräkter kan också vara åtsittande, ett stycke kläder plagg som är avsedda att användas av kvinnor.
2. Gymnastikdräkter används inom idrotten, scenkonst, motion, dans och gymnastik medan badkläder används i vattenaktiviteter.
3. Gymnastikdräkter kan vara ärmlös eller med kort eller lång ärm medan det finns många mönster för badkläder, såsom ett stycke (den som liknar en trikåer), tvådelad, eller en bikini eller tankini.