Skillnaden mellan Lounge Suit och middag SuitLounge Suit vs Dinner Suit

Lounge kostymer och middag kostymer är några av de kostymer som bärs av män i offentliga sammankomster, utflykter och andra kommunala tillfällen. Eftersom båda kostymer är av kläder uppsättningar som används i allmänhetens ögon och i formella evenemang, båda typerna av kostymer är ett måste i en människa 's garderob. Det finns en skillnad i graden av formalitet när en viss färg används.

Loungen passar karaktäriseras som en tvådelad dräkt som består av en skjorta bärs med en slips och ett par byxor. Skjortan 's färger är ofta mörka toner men aldrig svarta. Jackets är valfria. Loungen kostym är ofta bärs på semi-formella tillfällen eller händelser där det finns en viss grad av formalitet och casualness.

Å andra sidan, är middagen passa en tredelad kostym bestående av en övergripande svart kostym paras ihop med en vit skjorta och en väst eller väst inuti. Dräkten kan också bäras i vitt (vit jacka och vit skjorta), medan de andra motsvarande delar av dräkten kan vara i svart (svarta byxor, fluga, och svarta skor). Byta slips som hals tillbehöret är flugan. Den smoking (antingen enkel knäppt eller dubbelknäppt) är ett måste för att slutföra den formella och elegant utseende. Det finns också några ytterligare bitar som fickkvadrater eller näsdukar, överdrags, den bältet (för enkelknäppt kostym), den boutonnire (eller knapphål), och manschettknappar eller korta dubbar. Om en man är en del av det militära, kan de militära dekorationer också vara en del av hans tillbehör snarare än att bära klänning vita eller röra klänning.

Siden eller satin används ofta i slagen av dräkten 's slag och remsan på sidan av byxorna. Middagen kostym har mer variation när det gäller stil och kan bestå av komplicerade kombinationer. För att slutföra både utseende, en glänsande par av läderskor är ofta bärs för fötterna.I större delen av tiden, är kavajkostym (eller kostym) den föredragna kläder affärs män eller kontorsarbetare. Det är ofta stilen varje arbetsdag och kommer i en mängd olika utföranden (särskilt oavgjort). Den kostym eller kavajkostym försöker uppnå och ge en modern, effektiv, mångsidig och bekväm look. Middagen kostym, under tiden, är också en viktig stapelvara för den arbetande människan även om det endast används i formell ultra formella frågor. Den svarta middag kostym förmedlar elegans, formalitet, glamour och elegans.

Sammanfattning:

1. Både en kavajkostym och en middag kostym är viktiga i en människa 's garderob. Loungen kostym är huvudsakligen brittiska och oftast alternativ till en mer formell Jackett. Båda kostymer kan bäras i dag- och nattfunktioner.
2. kavajkostym är en tvådelad dräkt med en slips, medan middagen dräkten är en tredelad kostym med en fluga och andra tillbehör. Båda kläder också uppmuntra experimenterande och variation när det gäller att byta bitar eller leka med färger (i termer av kavajkostym).
3. skjorta i kavajkostym ofta mörkfärgad medan skjortan i middagen dräkten är ofta vit.
4. Loungen kostym är ofta bärs på kontoret eller arbete och i semi-formella funktioner medan middagen kostym är reserverad för formella tillfällen.
5. middag kostym är en mer komplicerad klänning jämfört med kavajkostym. Det är också gjord av finare material (som linne, silke, satin) jämfört med den andra typen av färg.