Skillnaden mellan mode och stilMode vs Style

Mode och stil är två relaterade begrepp. De kan både referera till olika typer av kläder, estetik, eller sätt att göra saker. Båda har också verbformer som är mycket olika.

'Mode' kan innebära ett sätt att göra saker. Det vanligaste användningsområdet är att hänvisa till populära trender i kläder eller utseende. Det kan också betyda hur något görs.
'Båten gled över vattnet i stil med en svan.'

'Mode' kan också användas som ett verb. Den moderna användningen av det är att bygga eller bygga något.
'Jag har fashioned ett spjut från en robust pinne och en spetsig sten.'

I äldre tider, hänvisade också till att göra något utformad kring en annan.
'Vi formade masten för att matcha fartyget' s drake design. '

Det skulle också kunna användas för att betyda förfalskningar, även om denna användning är mycket mer arkaisk.

'Style' kan också betyda hur något görs, och det är ofta utbytbara med liknande innebörden av 'mode'.
'Båten gled över vattnet i stil med en svan.'

Men det är mycket vanligare att använda 'stil' i dessa meningar än 'mode'.
En annan innebörd av 'stil' är att göra något med stil eller nåd.'Han undertecknade dokumentet med stil.'

Ibland kommer människor använder 'stil' som en alternativ stavning av 'pennan', vilket innebär en penna eller något annat skrivinstrument, liksom ett antal andra långa, spetsiga föremål som vissa medicinska instrument.

Som ett verb, 'stil' betyder att utforma något.
'Låt mig forma håret.'

När det gäller kläder eller utseende, mode och stil är relaterade begrepp, men kan endast användas omväxlande i vissa fall. 'Mode' betyder trenderna i utseende. Om många framstående personer bär hattar med burar som innehåller ormar och en massa andra människor försöker kopiera dem, sedan bär ormar skulle vara mode. Det kan innebära antingen den aktuella mode eller utseende som var populär i en annan tidsram, till exempel '50-talet mode. I vilket fall som helst, de är oftast övergående.

Stil, å andra sidan, är annorlunda. Det innebär ett utseende som ser bra ut, oberoende av mode. Smoking, till exempel, anses vara snygg på grund av hur de smickra utseende av de människor som bär dem, men inte för närvarande på modet eftersom de har funnits i över hundra år. Ibland kan något som är på modet vara snygg. Återigen gå tillbaka till smoking, var de mycket modern när de först uppfanns, men de blev populärt används eftersom de var tillräckligt bra för att fortsätta att använda. Dock är inte allt som är på modet elegant. Förslitnings ormar skulle inte vara snygg, eftersom det mycket sällan ser bra ut på folk och det skulle vara mycket opraktiskt. Men om en orm är en hatt, då ormen kan se snygg.
En annan stor del av stil är hur enskilda det är. Om någon skulle alltid bära rött och svart eftersom de känner dessa färger uttrycka sig eller smickra sin kropp i stället för hur populära färgerna kan vara, då det skulle vara deras personliga stil. Vissa människor kan känna att dagens mode är bra på att representera vem de är eller att det kommer att se bra ut på dem, så mode skulle vara snygg för dem.