Skillnaden mellan Anklet och armbandAnklet vs Armband

Människor bär vrist och armband för att lägga skönhet till sitt utseende. Både anklet och armband anses modeaccessoarer. Vrist och armband kan göras från guld, silver, platina, läder eller hampa. Av dessa guld och silver vrist och armband tenderar att vara de mest populära.

En anklet bärs runt anklarna medan armband bärs på armen. Indiska kvinnor sedan urminnes tider bar vrist; Det har blivit populärt runt om i världen bara sedan 20-talet. Det finns flera sätt för en anklet att bäras; den kan antingen bäras runt en enda fotled eller runt båda vrister. Generellt vristsmycken bärs runt båda anklarna.

Fotlänk är ganska populärt med kvinnor, med män i allmänhet inte bär dem. Å andra sidan, både män och kvinnor bär armband. Generellt armband bärs endast på ena armen.

Vrist kan även bäras som armband men alla armband kan inte användas som ankelband. Något annat att tänka på är att vrist är större än armband.Armband är ett ord som har sitt ursprung i latin Brachile, vilket betyder 'i armen'. Anklet är ett ord som bildades genom att tillsätta suffixet Låt att armen.

Både armband och vrist har varit i bruk sedan urminnes tider. Vrist var även spåras till bronsåldern när folk föredrog att använda brons armband. I Egypten har armband användas så länge sedan som 5000 f Kr. Även ben, skogar och stenar användes först för att göra armband huvudsakligen av religiösa skäl, har det nu blivit en modeaccessoar och är gjord av guld, silver och andra metaller.

Sammanfattning

Både anklet och armband anses modeaccessoarer. Vristsmycken och armband är gjorda av guld, silver, platina, läder, hampa eller läder.

En Anklet bärs runt anklarna medan armband bärs på armarna.

Fotlänk är ganska populär bland kvinnor, medan män tenderar att inte bära dem.

Vrist kan även bäras som armband men alla armband kan inte användas som ankelband.

Vrist är större än armband.

Både armband och vrist har varit i bruk sedan urminnes tider. Vrist var även spåras till bronsåldern. I Egypten har armband användas så länge sedan som 5000 f Kr.