Skillnaden mellan Plaid och flanellPlaid vs flanell

Det finns flera saker i livet som går ihop. Det finns några som ibland kan stå på egna ben medan det finns de som inte kan göra utan den andra. Ja, kan en kopp och fat användas var för sig, och bacon och ägg kan göra utan varandra.

Man kan äta bröd utan smör, men en tabell behöver en stol. Vapen är värdelösa utan ammunition; ett lås kan inte öppnas utan nycklar, och kammar är gjorda för hår. Pläd och flanell är två saker som går mycket väl tillsammans. I själva verket, eftersom de har förknippats med varandra så länge har de varit en källa till förvirring för många människor.

'Plaid' är ett tyg mönster som har sitt ursprung i Skottland där den kallas av namnet 'tartan.' Det är en trasa med vertikala och horisontella ränder som skär och som är i en rät vinkel från varandra. Rött och svart är de vanliga färgerna i mönstret, men de kommer också i flera olika färger.

Tartans hängs över ena axeln, och de började användas i Skottland på 16-talet. De blev mycket populär, och olika klaner från olika regioner skapade snart sina egna mönster som används för att identifiera varje familj.

Mönstret senare blev i samband med den brittiska militären och aristokratin. Under tider av anti-establishment rörelser, var pläd bärs som ett tecken på uppror. I dag är det ett mycket vanligt och populärt tyg mönster som används för att göra skjortor, kjolar, jackor, filtar och andra objekt.

Plaid är det mönster som ofta ses i flanell kläder. Det är ett tyg som först tillverkades i Wales under 17-talet. Det är en mjuk, vävt tyg som är gjord av ull eller kamgarn garn. Det är ett mjukt tyg tillverkat genom att borsta den att producera fina fibrer. Det kan borstas på båda sidorna eller endast på en sida.

Det är en varm och bekväm tyg och bärs av bönder och de som arbetar i kallt väder. Flanell används för att göra vinterkläder, därför att den ger värme och komfort och, medan den är ursprungligen gjord av ull, idag är det vanligen tillverkade av syntetiska material, bomull, silke, eller en kombination av dessa material.Dessa är kända av namn flanell, bomull eller kantonen flanell, och blöja flanell. Materialen är vävda i en twill eller tuskaft och därefter i flanell med ett rutigt mönster och görs till kläder, sängöverkast, och filtar.

Sammanfattning:

1. pläd är ett tyg mönster som vanligtvis är det mönster som används i flanell duk eller tyg.

2. Plaid har sitt ursprung i Skottland medan flanell har sitt ursprung i Wales.

3. pläd utvecklades på 16-talet medan flanell utvecklades under 17-talet.

4. Plaid är ett mönster med korsande vertikala och horisontella linjer i rött, svart, och flera andra färger medan flanell är en väv som är gjord av ull eller kamgarn garn.