Skillnaden mellan tröja och tröjaTröja vs bas

Djuren naturligtvis utrustade med kropps beläggningar för att skydda dem mot extrema miljöförhållanden som kan skada dem. Vissa djur som björnar, hundar, katter och tigrar har päls; andra gillar fisk, ödlor och ormar har skalor.
Sköldpaddor har snäckor och fåglar, änder, svanar och gäss har fjädrar. Dessa beläggningar förse dem med isolering vid kall väderlek och skydd mot naturens krafter som kan vara skadliga för dem. De hjälper också djuren behålla sin kroppstemperatur.

Människan har skinn som en kropp beläggning som skyddar dem mot bakterier och infektioner. Denna beläggning är inte tillräckligt, men, för att ge värme under kallt väder. Kläder är gjorda för att täcka upp dem och skydda huden mot skador och ger värme när de fryser.

Två typer av kläder som är utformade för att ge värme och isolering är tröjan och tröjan.

En tröja är ett stickat, virkat, eller vävd jacka eller pullover som är gjord av ull, bomull eller syntetiskt garn. Den är utformad för att täcka den övre delen av kroppen och kan också vara en slipover, en kofta eller en polo. Den är gjord genom att länka stygn som är den process som används i stickning eller virkning. Att göra en tröja är komplicerat och involverar komplexa mönster och design. Det kan vara lätt eller tung och är utformad för att ge värme och skydd mot kylan. Det kan vara ärmlös eller göras med kort eller lång ärm. Det kan ha en öppen front, såsom i en kofta eller inte såsom i en pullover. Det är känt i olika länder med olika namn som; jersey, slipover, linnen, slipover, hoodie, jumper eller tröja som tröjan.En tröja är en överdimensionerad pullover som har långa ärmar och har ingen krage som är gjord av mjukt, absorberande material, såsom tunga, bomullsjersey med en fleece uppbackning. Det har elastiska muddar och är vanligtvis bärs under idrottsaktiviteter för att framkalla svettningar och värme. Det är vanligtvis tung och är utformad för att absorbera svett för att låta bäraren långsamt svalna efter träning eller ansträngande fysisk aktivitet. Shirts används av idrottsmän under träning, och de flesta har gjorts har kåpor för att ge skydd mot regn och snö.

Sammanfattning:

1. En tröja inte är utformad för att absorbera svett utan att ge värme medan en tröja är avsedd både för att ge värme och för att absorbera svett.
2. En tröja brukar trikå medan en tröja är inte.
3. En tröja är gjord av lättviktsmaterial som gör det lättare än en tröja som vanligtvis är tillverkad av kraftig bomull.
4. En tröja har vanligtvis långa ärmar medan en tröja kan vara ärmlös.
5. shirts används av idrottsmän under träning och praktik eftersom de absorberar svett och låt dem svalna långsamt efter fysisk aktivitet medan tröjor inte gör det.