Skillnaden mellan sommar Jeans och vinter JeansSommar Jeans vs Winter Jeans

Jeans är en av de mest populära klädesplagg i hela världen. Den är tillverkad av denim tyg som har utvecklats med tiden. Eftersom de första jeansen kom ut på marknaden, har det funnits många stilar och nedskärningar finns i jeans. Eftersom de är slitna hela året, de finns i olika tjocklekar, till denim tyger gjorda med olika garner för olika väder och olika blandningar passa olika årstider. Inte bara är de stilar olika i somrar och vintrar, vilka typer av denim som används för att göra sommar jeans och vinter jeans är också annorlunda.

I somrar, jeans finns i nedskärningar som passar varmt och fuktigt väder. På samma sätt är denim som används för sommar jeans också annorlunda i somrar än i vintrar. Denim används för sommaren är lättare; den är gjord av porösa bomullsfibrer. Bomullsfibrer tillåta luft att passera genom dem och bidra till att absorbera svett. Tyget för sommar jeans tvättas många gånger av jeanstillverkare för att göra det lätt och bekväm. Genom att tvätta den före tillverkning, blir tyget lättare och mjukare i konsistensen. Jeans som gjorts av detta tyg när man bär låter huden andas och tillåter luft att passera igenom; sålunda, de är mycket bekväma för varmt väder.

Vinter jeans är jeans som är gjorda av tyg som håller värmen i kroppen och inte tillåter luften att passera genom det så lätt som sommar jeans. Den huvudsakliga funktionen för vinter jeans är att isolera kroppen från kylning vindar och kalla av säsongen. För att göra detta möjligt, är vinter jeans huvudsakligen av tyngre denim. Inte bara tyget är tyngre men det har andra isolerande fibrer blandade med bomullsfibrerna. Denim världen har revolutionerats av olika konstfibrer som finns idag för att ge isolering, värme, töjbarhet, etc. Vinter jeans är tuffa, hållbar, mångsidig, och finns i olika nyanser och färger som per den nuvarande vinter mode. De är utformade så att de kan bäras med stövlar och andra vinterkläder objekt.Sammanfattning: