Skillnaden mellan kvarts och DiamondKvarts vs Diamond

Skillnaden mellan diamant och kvarts är att diamanter är mycket hårdare än kvarts. Vi kan skilja dessa mineraler på grundval av deras kemiska egenskaper, användning, pris och efterfrågan. Den kemiska formeln för diamant är C och den består av kol, medan kvarts har det kemiska namnet av SiO2 och det är en komposition av kiseldioxid.

Färgen på diamanten är vit eller vanlig färglös. Den vita nyans av diamant kan vara färgat av en mängd andra nyanser som orange, brunt eller gult. Det finns några andra sällsynta typer av diamanter som finns i blått, lila, grönt eller djupröd. De har vit strimma med hårdhet av 10 MOH skala. Å andra sidan, är kvarts finns i en mängd olika färger som vitt, brunt, lila och även multicolor tillsammans med den färglösa sorten. Kvarts har även vit strimma och deras hårdhet vid MOH skala är 7.

Kristall form av diamant kan vara kubisk eller runda medan kvarts former i ovanliga kristallformationer. Diamanter är isometrisk medan kvarts är sexkantiga. Båda har öppenheten skala från transparent för ogenomskinlig. Allvaret i diamant är 3. 1-3. 5 medan kvarts har 2. 6 '' 2. 7. Diamond är kompromisslösa med fet lyster medan kvarts kan ha glaskroppen, harts, kompromisslösa och tråkig lyster. Kvarts har urskiljbara klyvning medan diamant har en eller alla sido kallas också oktaedrisk. Uthållighet av kvarts och diamant är skör.

Andra namn för kvarts är kiseldioxid, Crystalline Quartz även kallad makrokristallint Quartz och Alpha Quartz även kallad High Quartz. De sorter av kvarts är mer än hundra som Chalcedony- Mikro, Citrin, Ametist, Rose Quartz, bergkristall, RÖKKVARTS, Milky Quartz, Rutilated Quartz och Aventurine sort. Diamond sorter kallas Ballas, Bort, Carbonado även kallad Black Diamond och sexkantiga diamant.

Kvarts är den näst vanligaste mineral medan diamant är det hårdaste kända ämnet på jorden. Diamant är den största värmeledaren och har den högsta brytningsindex av alla mineraler. De är kallt vid beröring och har egenskapen att förbli varm under en lång tid. Kvarts är också säljs som Blue Rock Kristaller som är färgade på konstgjord väg.

Kvarts har många viktiga användningsområden såsom i elektronisk, används som en oscillator och som slipmedel. Den används också i keramik, datorer, tvål industri och handel. Diamond är ett tecken på briljans, adel och hållbarhet och används oftast i smyckestillverkning. Användningen av diamant innefattar värmeisolering, som slipmedel, som används inom elektronik och optik.Sammanfattning:

1. Diamanter är det hårdaste ämne och kvarts är den mest förekommande ämne som finns på jorden.

2. Kvarts är mjukare än diamanter eftersom diamanter har hårdhet 10 enligt den mån skala.

3. Diamanter är tillverkade av kol och kvarts är gjord av silikon doxide.

4. Kvarts används för klockor, datorer och berömda handelspost.