Skillnaden mellan Mohawk och FohawkMohawk vs Fohawk

Mohawk och fohawk är förväxlas med varandra eftersom de ser ut och låter likadant. Dessa är två populära moderna frisyrer som imiterar den tuppkam av folk från Mohawk nationen. Det är också ibland betraktas som 'iro' på grund av dess anslutning till Iroquois utseende.

En Mohawk är mer radikal på grund av dess slående lång och rak mittlinjen hår. Den raka hold uppnås genom att använda ett hår gel, spray eller mousse. Medan mittlinjen regionen av huvudet bär detta långt hår, är resten av regionerna av huvudet rakas cleanly till huden liknande i fallet av en skallig yta. Att forma håret i Mohawk stil, du bara måste boka en bred remsa av hår i mitten av huvudet från gränsen till din panna ned till din nacke. Detta är känt som en mycket underhåll stil på grund av de ständiga lister, rakar, och användning av hårvårdsprodukter.

Fohawk korrekt skriven som faux hök eller faux-hök är en trendig stil den sortens följer Mohawk. 'Faux' på franska betyder 'falska'. Det 'är därför alla gäller fohawk frisyr som en falsk eller falska Mohawk. I motsats till Mohawk, den fohawk använder helt enkelt alla tillgängliga hår i mitten av huvudet och sträcker upp med hjälp av en mycket starkt grepp gel för att efterlikna det varumärket Mohawk ser. Kevin Federline, Adam Sandler, och Natalie Portman är bara några av de populära namn som experimenterat med sitt hår i fohawk stil.Fohawk sägs vara den mildare formen av tuppkam eftersom det utelämnar onödig rakning av resten av håret, mest särskilt de på sidorna av huvudet. I själva verket är de återstående regionerna i huvudet vanligtvis trimmas lite för att skapa en tydlig skillnad i hårlängd med den centrala delen av huvudet. Detta gör det också mer tilltalande för många människor. Faktum är att många har ansett att fohawk frisyr som en mycket attraktiv stil i motsats till Mohawk, vilket ger en goth, rebellisk, punk look. Den fohawk kan användas för alla typer av tillfällen kan det vara för att festa, konserter, och även för formella tillfällen. Det 'är alldeles för svårt att titta på någon med en tuppkam deltar i en formell tillfälle.

Sammanfattning:

1. fohawk frisyr är tillämplig på alla typer av tillfällen (informella till formella) medan Mohawks inte är avsedda för formella tillfällen.
2. fohawk betraktas som en mer attraktiv och tilltalande frisyr för fler människor i motsats till den Mohawk.
3. Mohawk ger en gotisk, upprorisk, och punk look.
4. tuppkam lämnar endast mittlinjen huvudhår intakt medan resten är helt rakad.