Skillnaden mellan Niqab och burkaNiqab vs Burqa

Islamiska kvinnor bär olika typer av kläder som en form av skydd och som ett tecken på blygsamhet per normerna i deras kultur och religion. Grunden för att bära dessa typer av kläder finns i Koranen, den heliga texten i muslimerna, säger att hur muslimska män och kvinnor bör genomföra sina liv. De specifika kapitel som behandlar denna fråga är Sura An-Noor (kapitel 24) och Sura Al-Ahzaab (kapitel 33).

Orsaker till att bära dessa kläder brukar delas in i två skäl, personliga preferenser och diktamen av lokala och religiösa seder. Både niqab och burka faller under kategorin av islamiska kvinnor 's kläder.

Niqab är en headpiece, speciellt en traditionell typ av beläggningen i form av en slöja som täcker ansiktet, inklusive öronen och håret. Ibland är även halsen och bröstet också omfattas av detta stycke. Utformningen av denna slöja involverar en öppning för ögonen för vision. Niqab kan också innehålla en halsduk eller extra flik av tyg.

Niqab kan delas in i två typer; den halv niqab och den fullständiga niqab. Som namnet antyder, halv niqab täcker endast hälften av kvinnans 'ansikte. Den nedre halvan av ansiktet är täckt medan den övre delen står insvept i tyg. Den fullständiga niqab täcker alla dimensioner i ansiktet och håret med endast slitsar för ögonen.

Niqab kan fästas eller bindas till kvinnan 'huvud av snören eller klämmor. De flesta kvinnor i Persiska viken eller muslimska invandrare bära denna pjäs.Å andra sidan, är en burqa också en traditionell muslimsk plagg, men det ger en mer omfattande täckning. I att bära en burka är kvinnan 'ansikte och kropp täckt. Hela kroppen och dess form är dolda och ingen synlig hud ses utom händerna. Det är i grunden en head-to-tå plagg.

Burka kan vara en i ett stycke eller ett två-plagg i ett stycke. Båda versionerna av plagget bärs under en lång kjol eller byxor att dölja kvinnans 'ben. Plagget oftast draperad över huvudet och inte justeras eller fäst till kvinnan' kropp. Det finns en liten öppning för ögonen som är utformad med en maskpanel. Det är oftast ses som ett plagg som bärs av kvinnor i Afghanistan.

Sammanfattning:

1. Både niqab och burka är traditionella, muslimska kläder för kvinnor. Att bära burka och niqab är beroende på personliga preferenser eller lokal sedvänja eller tradition.
2. Motivering för att bära antingen plagg (eller muslimska kläder för kvinnor) har sina rötter i den heliga Koranen. Kapitel 24 (den sura An-Noor) och kapitel 33 (den sura Al-Ahzaab av den heliga texten är de viktigaste texter som syftar till denna fråga.
3. Niqab är en huvudbonad i form av en slöja. Den kan antingen klassificeras som en halv niqab eller en fullständig niqab. Båda varianter täcka ansiktet (inklusive öronen) och håret. Å andra sidan, omfattar en burqa kvinnan 's hela kroppen som omsluter kroppen och dölja kvinnan' s form. Det finns bara slitsar för ögonen som utformats med en maskpanel. Burka kan bäras som en i ett stycke eller två plagg i ett stycke.
4. niqab kan tillåta någon hudexponering, men det är nästan omöjligt att visa upp huden samtidigt bär burka.
5. Niqab bärs genom att knyta den genom snören eller klippning det till kvinnan 'huvud. Däremot är burkan draperad över huvudet och slitna utan några fästanordningar som remmar.