Skillnaden mellan Tartan och plädTartan vs pläd
?
Tartan och pläd är nära besläktade med skotsk? kultur. Dessa två villkor kan vara lite förvirrande, även om de är relaterade till samma kultur.
I tartan, de färgade garner spetsad med alternerande ränder. Denna metod ger block av färger i horisontella och vertikala mönster. Å andra sidan, liknar rutigt engelska tyg som kommer med en relaterad konstruktion av vertikala och horisontella linjer, som är färgade eller spetsad in i tyget. ?
I tartan är mönstret som bildas av snörning trådar i rät vinkel, som producerar mycket solida färger och ljusa nyanser. I rutigt materialet skärs och sys in i tyget som mäter tre till sex meter.

Tartan har ett geometriskt mönster, medan rutigt har skrivits ut eller till och med mönster, vilket innebär att den har geometriska och överlappande kvadrater. ?

Av de två tyger, representerar tartan den skotska klan. Tartan identifieras med en viss klan familj i högländerna. Det var i 1800 's som ett försök gjordes för att granska tartan kultur. Efter det tartan blev officiell klänning Skottland. Människor bär tartan på särskilda dagar som ett tecken på respekt.

Spåren av pläd sågs under 1560 's. Under medeltiden, pläd var en filt som bars över andra kläder och tas bort när de utför fysiska aktiviteter. Det var Highlanders som används pläd för första gången.Som sagt tidigare, tartan och pläd har många skillnader mellan dem. Men dessa två tyger utgör en tidigare tradition. Dessa två betraktas som symboler för Skottland.

Sammanfattning

Av de två tyger, representerar tartan den skotska klan.

I tartan, de färgade garner spetsad med alternerande ränder. Denna metod ger block av färger i horisontella och vertikala mönster.

Plaid liknar engelsk tyg som kommer med en relaterad konstruktion av vertikala och horisontella linjer, som är färgade eller spetsad in i tyget. ?

Tartan har ett geometriskt mönster. Tvärtom har rutigt tryckt eller till och med mönster, vilket innebär att den har geometriska och överlappande kvadrater. ?