Skillnaden mellan diamanter och pärlorDiamanter vs Pearls

Diamanter och pärlor är både dyra pärlor som ofta används i olika typer av smycken. Det finns dock flera skillnader mellan diamanter och pärlor.

Pärlor är naturligt skapas av ostron i havet. Utsöndringen görs av pärlemor när ostron försöker skydda sig mot inkräktare byggs upp över tiden, och bildar en sfär. Detta område är pärlan. Diamanter, å andra sidan, måste brytas, och skär av stenar som naturligt innehåller dem.

Ostron uppehålla sig på havsbottnen cirka 50 meter djup, och här, naturligtvis, pärlor finns också. Dykare söka efter ostron som möjligt har pärlor inuti dem. Tvärtom är diamanter hittades på land, och grävs upp från gruvorna som finns i områden som är kända för att ha ett överflöd av naturliga diamantformationer. Det finns flera diamantgruvor i hela världen.

Pärlor kan också artificiellt odlas av människan. En pärlemor faktiskt kan införas i en levande ostron. Diamanter men kan inte på ett konstlat sätt odlas eller gjort av människan. Diamanter kan vara extremt dyra, även om priset på diamant beror på hur väl skuren den är. En diamant kan skäras i flera olika former, såsom hjärta, runda, fyrkantiga eller avlånga former. En pärla 's naturliga form är rund, och den kan inte skäras i olika former, men det kan finnas en skillnad i storleken på de pärlor.

Diamant priserna mäts och beslutas på grundval av karat. Ju högre antalet karat diamant är rankade, den dyrare diamanten kommer att bli. Färg är också en viktig faktor i diamanter, som några av de dyraste diamanter har en ovanlig färg, till exempel rosa diamanter. Rosa diamanter är extremt sällsynta och dyra. Priset på pärlor bestäms av sällsynthet av detta slag av pärlan, och sin lyster. En bra naturlig pärla kommer att ha en hög lyster, som inte kan imiteras eller artificiellt skapade.Sammanfattning:

Diamanter erhålls från gruvor där de skärs ut från klipporna, medan pärlor odlas naturligt i ostron som finns på havsbottnen.

Pärlor kan artificiellt odlas genom att sätta in en pärlemor i en ostronskal, medan diamanter inte kan artificiellt skapade.