Skillnaden mellan Moissanite och DiamondMoissanite vs Diamond

Moissanite och diamanter är mycket lika i sitt utseende. De kommer inte att göra någon skillnad för den vanliga människan. Dessutom kan en expert på pärlor också ibland svårt att skilja mellan de två i en look.

Diamanter kommer i hög kvalitet och som sådana är de höga priser. Moissanite är bara en look-alike av en diamant och det kommer billigare än diamanter. Diamanter ta miljoner år för att bilda medan Moissanite utvecklas snabbt.

Om Moissanite är tittat igenom en juvelerare 's lupp, det visar en fördubbling tecken. Å andra sidan, gör en diamant inte någon fördubbling när den betraktas genom lupp. Vid jämförelse med Moissanite, diamanter är ensamma brytnings. När ljus passerar genom Moissanite , ger det en regnbågseffekt. är inte tillgänglig med diamanter Denna regnbåge mönster.

Ett annat sätt att göra en skillnad mellan Moissanite och diamant är genom att titta genom förstoringsglaset. Om man kommer över rörliknande inneslutningar som ses i förstoring, då ämnet Moissanite.

Diamanter är det hårdaste ämne som finns på jorden. När en diamant har en hårdhet av 10 på Mohs skala, kommer Moissanite med en hårdhet av 9,25. Dock är Moissanite anses hårdare än en diamant som inte har några naturliga sprickor. Men Moissanite befinns vara instabil vid temperaturer över 400 grader och ganska opålitlig när temperaturen når 1000 grader.Diamanter är i allmänhet delas in i olika kvaliteter, men Moissanite är inte graderas. Vid jämförelse med diamanter, har Moissanite ett högre brytningsindex.

Moissanite är en naturligt förekommande substans. Dr Henri Moissan upptäckte detta ämne 1893. Juvelen utsågs således som en ära att dess upptäckare.

Sammanfattning:

1. diamanter kommer i hög kvalitet och som sådana är de höga priser. Moissanite är bara en look-alike av en diamant och det kommer billigare.
2. Om Moissanite är tittat igenom en juvelerare 's lupp, det visar en fördubbling tecken. Å andra sidan, gör en diamant inte någon fördubbling när den betraktas genom lupp.
3. När ljus leds genom Moissanite, den producerar en regnbågseffekt. Denna regnbåge mönster är inte tillgänglig med diamanter.
4. När en diamant har en hårdhet av 10 på Mohs skala, kommer Moissanite med en hårdhet av 9,25.
5. Vid jämförelse med diamanter, har Moissanite ett högre brytningsindex.
6. Diamanter är i allmänhet delas in i olika kvaliteter, men Moissanite är inte graderas.