Skillnaden mellan en hijab och en Burqa Hijab vs Burqa

I den islamiska kulturen, kvinnor har ett visst sätt att klä sig, och förbandet är baserad på principen om kvinnliga blygsamhet. Hijab och burqa är de två blygsamma klänningar som islamiska kulturen insisterar för kvinnor att bära. I den muslimska världen, klädd i en burqa är obligatoriskt. Men med tillkomsten av modernisering eller västerländskt, de flesta kvinnor föredrar hijab.

En slöja är en slöja som bärs över huvudet som täcker huvudet och håret. Med en hijab, är ansiktet sett. Ingen annan kroppsdel ​​är täckt. Hijab är nu allmänt föredras av moderna muslimska kvinnor.

En burkan är en lös klänning som täcker hela kroppen från huvudet till foten. Det bärs över den normala klänning när man går ut ur deras hom, och tas bort när de kommer tillbaka till sina hem. Eftersom hela kroppen är täckt, det finns en ansiktsslöja som vanligtvis är en rektangel och gjord av halvgenomskinliga trasa. Denna slöja är sydd till översidan av huvudduken av burka som gör det loss från slöja. Detta hjälper kvinnor att lyfta på slöjan.

Några hardcore muslimer vill burka ska göras obligatoriskt inom ramen för sharialagar. De tror att ansiktet av en kvinna är en källa till korruption och därmed bör den täckas. I muslimska länder som Iran och Saudiarabien, är burkan obligatorisk. I Afghanistan har talibanerna gjort burka obligatorisk.'Hijab' är ett arabiskt ord som betyder 'skydd' eller 'gardin.' Den har också en vidare betydelse som 'blygsamhet, moral och integritet.'

Sammanfattning:

1. Hijaben är slöja som bärs över huvudet som täcker huvudet och håret. Med hijab, är ansiktet sett.
2. burkan är en lös klänning som täcker hela kroppen från huvudet till foten. Det bärs över den normala klänning när man går ut ur deras hem och tas bort när de kommer tillbaka till sina hem.
3. Några hardcore muslimer vill burka ska göras obligatoriskt inom ramen för sharialagar. De tror att ansiktet av en kvinna är en källa till korruption och därmed bör den täckas.
4. 'Hijab' är ett arabiskt ord som betyder 'skydd' eller 'gardin.' Den har också en vidare betydelse som 'blygsamhet, moral och integritet.'