Skillnaden mellan Topaz och QuartzTopas vs Quartz

Topas och kvarts är båda vanligtvis förekommer mineraler på jorden och används i stor utsträckning i alla smycken, klockor eller andra prydnadsföremål och industrier. Kvarts är ofta säljs som topas såsom Smoky Topaz, Golden Topaz eller Madeira Topaz etc. kvarts har många även sorter som Rose, Rock, tiger 'öga och Smoky kvarts. Två av de andra sorter också populär bland kunderna är Rutilated och Tourmalinated kvarts.

Kvarts och topas är båda tillgängliga i överflöd och används av olika tillverkare och industrier. Båda av de mineraler finns i en mängd olika former och storlekar. Topas och kvarts har också skillnader i egenskaper eller kvaliteter. Topaz är en av de svåraste mineraler med hårdhet 8 och är tillverkad av silikat med en bra basal klyvning medan kvarts klyvning är svagare med hårdhet som är 7. Skillnaden mellan topas och kvarts klyvning är att i topas, är klyvning rakt och i en riktning medan i fallet av kvarts klyvningen är dålig. Specifik vikt för topas är ca 3. 4 C 3. 5 medan kvarts har 2. 65 eller mindre. Båda mineraler har vita streck.

Kristallsystem topas är ortorombisk medan kristallsystem för kvarts är sexkantiga. Den kemiska klassificeringen för topas är silikat '' Nesosilicate medan kemiska klassificeringen av kvarts är silikat. Den kemiska sammansättningen för topas är Al2SiO4 (F, OH) 2 och kvarts är kiseldioxid, SiO2.Jämfört med andra mineraler, är topas vittring och ström slitstarkt. Det är en pärla sten och färglösa kristaller. Den sällsynta färgskala för topas som förekommer naturligt är blå och rosa. Kvarts används främst i optiken, klockor, lins, glas och många andra branscher som sandpapper gör, datorkomponenter, smycken cement och murbruk etc. kvarts kan överföra ultravioletta strålar och inte dela enkelt. Kvarts är också känd för dess användning vid tillverkning av smältdeglar och rör. Kvarts är också en populär mineral som används i digitala klockor.

Sammanfattning:
Topaz är en pärla sten ofta används för att göra smycken ex världen över.
Kvarts används av många industrier som tillverkar glas, sandpapper, datordelar etc.
Topaz är väderbeständigt medan kvarts är känd för överföring av ultravioletta strålar.
Topas och kvarts har olika klyvning och allvar med hårdhet av 8 respektive 7.