Skillnaden mellan Estate och antika smyckenEstate vs antika smycken

Estate och antika smycken anses av många som samma typ av smycken. Anledningen till detta kan vara att båda anses vara gamla och värdefulla. Den huvudsakliga skillnaden mellan antik och Estate smycken är att en antik är en artikel av smycken som, enligt amerikanska regeringens riktlinjer, är 100 år eller äldre, medan Estate smycken kan vara från någon epok oberoende av antal år. Estate smycken har pre-owned vid någon tidpunkt.

antika smycken
Antika smycken är ett smycke som är åtminstone ett sekel gammal. Det finns många perioder eller epoker där olika, unika smycken stilar har utformats med olika stenar och olika hantverk som används. En av de perioder kallas art deco-perioden som anses ha sträckte sig från 1920 till 1935. I smycken affärer, är artiklar av smycken som hör till denna epok eller från tidigare perioder anses antika smycken.

Estate smycken
De smycken som har pre-owned kallas Estate smycken. Den viktigaste funktionen är att artikeln har förvärvats från godset av någon levande eller avliden från sin privata samling. Estate smycken kan vara vintage eller antika och kan tillhöra någon av de epoker i det förflutna. Estate smycken är även hänvisad till som tappning smycken.

Estate smycken kan vara dyrt, liksom mycket prisvärda. Den största fördelen med att köpa egendom smycken är att de flesta av dess kostnader har redan tagits upp av den ursprungliga ägaren, och det skulle kunna sälja för så lite som nästan 25 procent av det ursprungliga priset. Estate smycken kan tillhöra en av de många epoker där design av smycken var tydligt skiljer sig från varandra beroende på hantverket, den politiska dominans, popularitet vissa stenar, och, slutligen, den industriella revolutionen som förde maskiner i spel.De viktigaste epoker inkluderar den georgiska eran (1714-1837), tidig viktorianska (1837-1850), Mid Victorian (1860-1880), sen Victorian (1885-1900), Konst och hantverk (1894-1923), Art Nouveau ( 1895-1915), Edwardian (1901-1910), Art Deco (1920-1935) och Retro (1940).

Georgiska och tidig viktorianska smycken, även känd som Romantic era smycken, var handgjorda och främst inspirerats av naturen med mönster som blad och blommor.
Mid-Victorian smycken kallades också stora smycken. Det bestod av mörka stenar som onyx och granat och hade högtidliga mönster. Det kallades också sorg smycken som under denna tid drottning Victoria 'make hade dött.
Sent viktorianska smycken kallades också Estetisk smycken. I denna tid, stenar med ljusa färger som peridot och safir med stjärnor och halvmåne mönster var mest populära.
Konst och hantverk eran såg revolutionen, och mönster var mycket enkel med oklippt stenar. Art Nouveau presenterade mönster som blommor och fjärilar.
Edwardian smycken, precis som King Edward såg dyra, komplicerade konstruktioner med rubiner, safirer och diamanter.
Art Deco eran hade japanska, egyptiska och afrikanska inflytande på smycken med geometriska mönster.
Retro smycken inspirerades av Hollywood; det var fet, ljusa och färgstarka med stora ringar, etc.

Sammanfattning:

Antika smycken är smycken som är 100 år eller äldre; Estate smycken är pre-owned smycken från varje epok mindre än eller mer än 100 år gamla.