Skillnaden mellan Emo och PreppyEmo vs Preppy

När man talar om stilar som emo och preppy, vanligtvis innebär det skillnader mellan kläder, frisyrer och musiksmak. Här kommer vi att fokusera mer på kläder och frisyr skillnader mellan emo och preppy.

Dessa två stilar är typiskt kategorier som tweens, tonåringar och unga vuxna vill kategorisera sig in. Låt oss först 's prata om emo. Namnet är en förkortad term för emotionell hardcore eller emocore. När det gäller deras frisyrer, bär emo en stark likhet med stilar och nedskärningar som bärs av 1980-talet punk rockband. Geometriska snitt, höjdpunkter i högljudda färger, sida sopade lugg, hår sticker ut överallt '' det är bara några av de egenskaper emo frisyrer. i grund och botten är målet för frisyren att låta folk veta att emo handlar om yttrandefrihet och sorglös attityd .

Emo mode, å andra sidan, är stereotypa som bär skinny jeans i svart eller ljusa färger, tight t-skjortor, dubbade bälten, svarta armband och liknande tillbehör. Allt som allt, påståendet att emo mode och frisyr försöker göra är att vara emotionell, inåtvänd, ångest-ridit och blyg.

Men hur är preppy? Termen är en förkortning för förberedande, som vanligtvis förknippas med stilar av de som ska åka till privata universitet. Bilden som preppy människor vill behålla är att de är klassiska, clean-cut, utåtriktad men inte ytlig. När du bär preppy kläder och frisyrer, det 'handlar om attityden av att vara glad och väluppfostrad.Preppy stil kläder inkluderar bär objekt från tidlösa märken som Ralph Lauren, Lacoste och Burberry. I stället för att bara bära vanliga t-shirts, preppies bära polotröjor, rugbytröjor, kabel-sticka västar och tröjor, Bermuda shorts, sommar och te klänningar för kvinnor, liksom kläder som är inspirerade av tennis och golf.

För både män och kvinnor, till tumregeln följa när det gäller preppy frisyr är att det ska vara rent skuren och klassisk. Hästsvansar, klädd i håret stick-rak, flätade eller bär håret i barrettes är några av de tillämpliga preppy frisyrer för kvinnor. För män är det 'handlar om att vara så ren-cut som du kan vara.

Sammanfattning:

1. Emo är en förkortad term för emotionell hardcore medan preppy är kort för förberedande.
2. Emo mode handlar om att bära svarta, smala jeans och tillbehör som uttrycker ångest; medan preppy mode handlar om att vara elegant och helt erkända.