Skillnaden mellan Högklackat och pumpsHögklackat vs pumpar

Skor och stövlar är ett måste för varje individ 's garderob för skor. Denna sanning har större betydelse för kvinnor som är har en speciell relation med sina skor.

Pumpar och höga klackar är bara två av skon och boot stilar tillgängliga för kvinnor. En 'pump' definieras som en sko eller känga stil med plana eller låg klack. Hälen kan vara obefintlig, eller det kan vara så hög som 1-1 och en halv tums klack. Den totala hälen är bredare och grövre. Denna konstruktion gör skorna att bära och stödja de flesta fötter 's (och kroppen' s) vikt. Konstruktionen möjliggör också mindre press på fötterna när man går, står, eller i någon form av rörelse.

Denna typ av sko eller känga stil är vanligtvis stängd på baksidan och framsidan av skon. Materialet lindas tätt runt bäraren 'fot. Det finns oftast ingen fäst eller remmar för att hålla skon på plats med foten. Dessutom ger stilen mer utrymme och, i förlängningen, komfort för foten när den placeras inuti. denna speciella stil är också den mest bekväm stil av skor.

Pumpar har en lång historia. Det började som en utformning av skor för män för hundratals år sedan. Så småningom, kvinnor blev bärare av denna skor design. Män bär fortfarande pumpar i form av ett patent pump för formella tillfällen. Denna utilitaristiska sko är också acceptabelt och lämpar sig för kvinnor för ett stort antal tillfällen; professionell, formellt, till casual händelser.

Den höga klackar stil skor designades just för kvinnan. Höga klackar kännetecknas av en långsträckt tunga på baksidan av foten medan den främre delen av foten är nära marken. Detta resulterar i en högre tillbaka och en låg front. Exempel på höga klackar är: kattunge klackar, platåskor, franska klackar, och många andra.

En hög klack kan täckas eller kan fästas med remmar beroende på utformningen. Hälen är lång, smal, och vanligtvis startar från en tum till fyra inches. Vissa specialdesignade klackar är högre än de vanliga fyra inches.Denna stil har en tvåvägseffekt. Forskning visar att höga klackar har en stor effekt på en kvinna 'kropp Den goda effekten av att bära höga klackar omfattar följande:. Kvinnan' s hållning och gång förbättras; skinkorna lyfts och bröst visas för framträdande. Det bidrar också till att sätta ett par extra inches för extra höjd. Kvinnans 'ben kan också se smalare och sexigare. Höga klackar är också ett bra komplement till många outfits. Höga klackar är också en av de symboler som kan karakterisera kvinnor som feminina.

Den dåliga sidan att bära höga klackar är att det orsakar fotproblem och smärta. Foten, särskilt lederna, betonas när den placeras in i skon. Skon spelar också 't placera vikten av bäraren jämnt bära höga klackar är också förknippat med många fotproblem liknande;.. Bunions, liktornar, blåsor, inåtväxande tånaglar, hammare tår och andra foten förhållanden bortsett från mul smärta, ryggsmärta är också ett vanligt problem samt svårigheter att gå eller springa. en annan uppsättning effekter är kortare vadmusklerna och ben stukningar.

Trots alla dessa konsekvenser, problem, och information, många kvinnor fortfarande bära höga klackar för många tillfällen som arbete, fritid och formella evenemang.

Sammanfattning:

1. Båda pumparna och höga klackar är två distinkta stilar av skor. Kvinnor oftast bära dessa typer av skor för utflykter och andra sociala miljöer.
2. Ett par av pumpar kännetecknas som att ha ingen klack eller ett lågt ett, vanligen i intervallet från en till en och en halv inches. 3. hälen är strukturerad som en bred och chunky klack. Å andra sidan, i hälarna på den andra stil är lång och smal. 4. Höjden av hälen varierar vanligtvis från en till fyra inches.
5. Pumpar kan bäras av både män och kvinnor, medan höga klackar är nästan alltid bärs uteslutande av kvinnor.
6. Båda pumparna och höga klackar kan täckas på baksidan och på framsidan. Ena sidan kan också utsättas beroende på utformningen. Utsmyckningar och fästelement kan också tillsättas.