Skillnaden mellan jeans och jeggingsJeans vs Jeggings

I mode 'är det alltid en ny stil och en ny typ av plagg som kommer ut och blir en omedelbar hit med allmänheten (eller mer specifikt kvinnor). Den senaste modetrend idag är jeggings, en kombinerad term för jeans och leggings. Jean leggings har också de alternativa namn denim.

Jeggings är i huvudsak leggings gjord för att likna ett par jeans. Många människor ofta misstag jeggings som jeans på grund av plagget 's utseende. I ett nötskal, det ser ut som ett par jeans, men känns som ett par leggings. Denna tunna stil ekar ofta silhuetten av leggings samt skinny jeans.

Det finns dock skillnader mellan jeans och jeggings. Eftersom jeggings är tekniskt leggings kommer skillnaderna påpeka de damasker 'egenskaper mot jeans.

Jeggings och jeans skiljer sig åt i termer av material. Jeggings är ofta gjorda av en kombination av spandex och denim. I jeggings är andelen spandex högre jämfört med den andel av denim. I vissa fall är denim används inte alls, men några andra sträck och bekväma material som bomull och andra ersätts. Materialet sedan målas för att se ut som ett par jeans. Jeans, å andra sidan, är oftast gjorda med denim i kombination eller inte med andra material och tyger. Jeans har ofta mer denim än andra material i blandningen.

En annan skillnad mellan plaggen är deras struktur. Ofta jeggings har ingen blixtlås eller byxa för att fästa plagget på bäraren 'kropp. De sträckbara material ofta täcker dessa. Men vissa jeggings har en' faux dragkedja och knapp 'att imitera' jeans 'utseende. Men ett par jean byxor måste ha en dragkedja och en knapp för att täcka skrevområdet.

Känslan av ett par jeans och jeggings är också annorlunda. Många kvinnor älskar töjbara, mjuk och behaglig känsla av att jeggings erbjuda. Å andra sidan, jeans är mycket råare, styvare och hårdare på huden. Det finns också tillfällen då jeans skaver vissa fläckar samtidigt bär.En ytterligare skillnad är elasticiteten. Jeans, särskilt de äldre versionerna, har ingen elasticitet och skulle ofta ha en storlek passar. Beroende på storlek, kan vissa jeans har en tight passform på en person 'kropp. Å andra sidan är jeggings anses one-size-fits-all på grund av elasticiteten i sitt material. Vissa anser jeggings att ha en snävare passform och att vara mer figursydd än smala jeans, skinniest och trängsta typ av jeans som finns på marknaden.

Regelbundna jeans skulle ofta har en 'cut' eller en stil i slutet av byxbenet. I denna stil, i slutet av byxbenet går bara ner med snittet. Men jeggings har ofta kännetecknande för leggings som 'wrap' runt fötterna.

Den mest uppseendeväckande skillnaden mellan de två plagg är bärare. Oftast är jeans och dess typer avsedd att bäras av båda könen, manliga och kvinnliga, och med ett brett utbud av åldersgrupper. Beträffande jeggings, är det bara modet och mestadels bärs av kvinnor. Majoriteten av de jeggings 'konsumenterna är unga kvinnor upp till medelålders kvinnor. Trenden är ännu inte att avgöra om män är villiga att bära jeggings och om butiker kommer att göra och leverera en män' s jeggings.

En annan märkbar faktum är att jeggings är en hybrid av två plagg (jeans och leggings) medan jeans är ett plagg och stil i sig.

Sammanfattning:

1. Jeans och jeggings skiljer sig i många aspekter, inklusive känsla, passform, struktur och material. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två är att jeggings är en hybrid av jeans och leggings medan jeans betraktas som ett plagg på egen hand.
2. Jeggings erbjuder även en mer komfortabel men ändå formnära passform jämfört med jeans som bara erbjuder ett utvalt sortiment av storlekar.
3. Jeans har reella och funktionella blixtlås och byxa knappar medan jeggings don 't har en användning för de ovan nämnda saker. Vissa jeggings har en faux blixtlås för realistiskt utseende.