Skillnaden mellan Yukata och KimonoYukata vs Kimono

Yukata och kimono är traditionell japansk kläder. De flesta människor vet bara namnen yukata och kimono, men knappast veta den verkliga skillnaden mellan de två.

Den grundläggande skillnaden som kan ses mellan yukata och kimono, ligger i deras tyg. Tja, kommer yukata i bomullstyg. Tvärtom kommer en kimono klänning i siden tyg.

En annan skillnad som kan ses, är att yukata bärs under sommarsäsongen. De är också slitna badrockar på platser såsom Hot Springs. Bokstavligen betyder, badkläder, yukata har hämtats från 'Yu', vilket betyder bad, och 'katabira', vilket betyder under kläderna. Bokstavligen betyder en 'sak att bära', har kimono hämtats från 'Ki', ​​som betyder 'bära', och 'mono', vilket betyder 'sak'.

Till skillnad från yuakata kläder, har kimono kläder åtminstone två kragar. Av de två kragarna, sitter en nära halsen, och den andra en är placerad lite lägre, så att de båda kragarna ses tydligt.

När du använder kimono, kommer strumpor måste bäras. Det betyder att unika skor, såsom zori eller geta, måste bäras med kimono kläder. Även om, detta är inte obligatoriskt samtidigt bär en yukata klänning.

Både män och kvinnor bär normalt kimono. Å andra sidan, är yukata bärs mer kvinnor än män. I fråga om kostnader, är kimonon dyrare än yukata. Vidare kan man se att de Kimono mönster är mycket unik, och en inte kommer att stöta på två kimonos av samma typ.

Tja, kimono anses vara mer en glamorös klänning. Å andra sidan, är yukata kläder anses vara ett enkelt plagg.Sammanfattning

1. Yukata kommer i bomullstyg. Tvärtom kommer en kimono klänning i siden tyg.

2. Till skillnad från yuakata kläder, har kimono kläder åtminstone två kragar.

3. Skor som Zori eller Geta måste bäras med kimono kläder, men detta är inte obligatoriskt iklädd yukata klänning.

4. Yukata bärs under sommarsäsongen. De är också slitna badrockar på platser såsom Hot Springs.

5. Både män och kvinnor bär normalt kimono. Å andra sidan, är yukata bärs mer kvinnor än män.