Skillnaden mellan VS1 och VS2VS1 vs. VS2

Förutom från diamanter 'färg, klippa och karat, är tydlighet också en aspekt som' s mäts mycket noggrant. Det finns vissa termer som används för att beteckna den klarhet kvaliteten på dessa stenar. Två av de mest eftertraktade klarheter är VS1 och VS2 betyg. Men hur dessa två grader åt? Som är bättre när det gäller diamant klarhet? För att veta mer om detta ämne, fortsätta att läsa.

Även om en gemensam person utan någon konkret kunskap om pärlor inte lätt kan se någon synlig skillnad mellan diamanter av mycket nära klarhet betyg, priserna fortfarande antingen släppa eller öka avsevärt eftersom varje diamant betygsätts lägre eller högre. I den enklaste förklaringen är diamanter graderas mellan högsta klass '' FL (felfri kategori diamanter), och en I1 (ingår i kategorin diamanter). VS1 och VS2 diamanter är någonstans mellan dessa två gräns kvaliteter.

Omedelbart lägre än VVS2 kategori är VS (mycket lätt ingår diamant klass) delas in i VS1 och VS2. Det är uppenbart att VS2 den lägre klarhet betyg jämfört med VS1. Båda dessa kvaliteter har inneslutningar (diamant föroreningar) som är svåra att upptäcka med blotta användningen av en 'ögon. Under 10x förstorings kraft är det dock ganska lätt att upptäcka dessa föroreningar på dessa stenar. Det finns dock ett fåtal tillfällen där VS2 kan ha några milt synliga inneslutningar, speciellt när det handlar om större stenar. Men när vanliga allmänheten ser på skillnaden mellan VS1 och VS2 med hjälp av ett förstoringsglas, bara vissa människor kan se föroreningarna på VS1 diamant, medan de flesta eller alla människor kan omedelbart se inneslutningar på en VS2 diamant.Slutligen är VS1 diamanter får detta högre betyg i motsats till VS2 eftersom deras inneslutningar kan vara mindre, i antal, eller är mer svårt att hitta (något dolt vid hörnen eller sidorna av stenen).

Allt som allt,

1. Kategorin VS1 diamant har färre föroreningar jämfört med VS2 klassen.
2. VS2 klass kan ha vissa synliga inneslutningar för blotta ögat, alldeles särskilt när det gäller stora diamanter, i motsats till VS1 klassen där inneslutningar är verkligen svårt att upptäcka utan att använda en lins eller diamant grader.