Skillnaden mellan förlovningsring och vigselringenFörlovningsring vs Wedding Ring

Förlovningsringar och vigselringar är två mycket viktiga delar av smycken som älskare ofta besitter. Båda är symboler för kärlek men skiljer på grund av en rad olika skäl.

En förlovningsring är praktiskt taget ringen att kvinnan tar från sin man. Detta ges vanligen av den senare vid den tidpunkt då han föreslår för äktenskap. Som sådan, är det en ring som symboliserar att kvinnan redan har ingått ett avtal som hon vill bli gifta. En vigselring är annorlunda eftersom det redan symboliserar förbundet eller pakt som kvinnan och mannen har gjort i deras äktenskap.

Förlovningsringar tros ha sitt ursprung så tidigt som i början av mänskligheten. Det sägs att de första engagemang ringar har till uppgift att bokstavligen binda en kvinna. Detta innebär att hon inte längre kommer att kunna komma bort från en man eftersom hon redan symboliskt bundna med honom. Senare på innebörden av förlovningsringar tog en mindre restriktiv eftersom det gavs till en kvinna, även om det inte kommer att hamna i äktenskap men endast för tron ​​på sann kärlek.

Vigselring har funnits sedan egyptiska gånger. Ursprungligen gjord av vass groning vid stranden av Nilen, vigselringar symboliserar liv och evighet. På grund av en sådan tolkning, har denna typ av ring länge tillämpats att bäras på långfingret på vänster hand. Denna speciella fingret uppfattades besitta en ven direkt anslutna till ett 's hjärta.

Såsom dikteras av gängse praxis, är standard förlovningsring ska vara två gånger mannen 's månadslön och är vanligtvis gjord av antingen platina eller guld. På senare tid på 20-talet, har diamanter blivit en vanlig add-on, åtminstone en bit närvarande på förlovningsringar.Även om vigselring bärs på samma långfingret som förlovningsring, vanligtvis har en ring partner för mannen. Baserat på gemensam tradition, vigselringar är enklare och göras utan någon typ av tillägg eller utsmyckningar för dessa ringar är symboler för den ändlösa smidig relation mellan mannen och kvinnan.

män 's diamantring bild av jimcox40 från Fotolia.com

1. förlovningsringar är vanligtvis ges till kvinnan från mannen före äktenskapet som ett åtagande av den tidigare 's godkännande att gifta. Det ges under ett förslag medan vigselringar är praktiskt taget ges under vigseln.

2. Engagement ringar är vanligtvis dyrare än ringar eftersom de tenderar att vara mer extravagant i naturen än de enklare ringar.