Skillnaden mellan VVS1 och VVS2VVS1 vs. VVS2

Diamanter är verkligen svårt att hitta stenar som alltid är mycket dyr. Men innan priserna på dessa ädla stenar blir så hög, det finns många betygs aspekter används för att markera värdet av diamanter. Ju högre poäng diamanterna får per område, desto högre deras priser blir. I detta sammanhang är det bäst att diskutera mer intimt en av de mest vördade aspekter '' klarhet.

Klarhet mäts i anslutning till hur oklar diamanten är, vilket innebär att experter försöka bedöma föroreningar av diamanter för att avgöra hur rent det verkligen är. Dessa föroreningar mer konkret kända som inneslutningar. Om dessa inneslutningar är mycket tydligt, även under hög effekt mikroskop, då diamanten är graderad lägre i termer av total klarhet. Om det finns färre fläckar på stenen, då är det uppenbart att det kommer att prissättas högre. Därför termerna VVS1 och VVS2, bland många andra.

Otroligt, det verkar finnas några diamanter som etiketterade felfritt. Dessa felfria diamanter (även kallad FL diamanter) inte visar några inneslutningar eller föroreningar enligt ett förstoringsglas. Även med användning av tio gånger förstorande effekt, kommer en inte hitta några föroreningar på dessa stenar. Således är detta dubbade som dyraste diamant klass i fråga om tydlighet. Även idag finns det några diamanter som anses internt felfri (IF), som perfekta diamanter upprätthålla vissa ytskador vid styckningen av tillverkare.

Bredvid IF grad är VVS1 diamanter. Ge en sådan grad är ganska svårt. Först examinatorn kommer att försöka att betrakta varje diamant som felfri, alldeles särskilt om inga synliga fläckar ses med blotta ögat. Därefter kommer han eller hon försöker använda 10x förstoring för att upptäcka några av de svåra att hitta föroreningar. Om det fortfarande inte finns några inneslutningar sett, är det sista steget att kontrollera betyget genom att ta en bild av stenen med hjälp av 63x förstorings makt. Om inneslutningar blir synliga då, blir det en VVS1 diamant. Om det inte finns några, så är det en FL diamant.Den lägre grad till VVS1 diamant är VVS2. Liksom VVS1, dess inneslutningar är inte så lätt att upptäcka även under 10x förstorings kraft. Även när du använder en diamant grader, kommer en examinator utan kunskap om gemology har svårt att upptäcka brister.

Sammanfattningsvis:

1. En VVS1 diamant är en högre klarhet betyg jämfört med VVS2 diamant.