Skillnaden mellan Kilt och kjolKilt vs kjol

En kilt och kjol har distinkta kvaliteter och egenskaper hos sina egna.

Kjolen är en allmän term för ett klädesplagg eller kläder som är upphängd eller bandad i midjan och täcker den nedre delen och delar av kroppen. De kroppsdelar ofta täcks av en kjol är benen och låren.

En kjol har ett band vid midjan medan ytterligare bara tyget innefattar själva kjolen. Kjolen kan ha en mängd olika längder som stannar vid en fållen beroende på vad som är på modet eller traditionella. Bandet i midjan är tätt inpassade och medföljande tyget kan vara fylligare eller facklas ut från bandet. Fållen, som är den nedre delen av kjolen, kan vara av olika längder beroende på miljön, tillfälle, mode, och personlig smak.

Kjolar är vanligtvis konisk eller rörformad form. Dessa egenskaper gör den till en av de mest mångsidiga och bekväma kläder att bära. Mångsidigheten kjolen ligger i dess variation i längd, tyg, färg, material, snitt och stil. Det finns många sätt att göra och bära en kjol beroende på individuell 's stil. Kjolar kan vara vanligt, dekorerad eller detaljerad beroende på fabrikat. Kjolen' s flexibilitet kan challeng fantasi, och det finns många områden att experimentera i tyger, stil, och utsmyckningar.

Kjolar är ofta förknippade med kvinnor 's kläder. Men det är framför allt vanligare i dagens och västvärlden denna idé. Vissa kulturer har kjolar för män eller kjolar för båda könen. Eftersom kjolar är en stapelvara i en individuell' s garderob, det finns kläder eller tillbehör som går längs med den. För kvinnor finns underskirts, underkjolar, krinolin och andra fashionabla objekt som uppfanns och används genom tiderna.

I jämförelse är en kilt en speciellt utformad klänning. Det är förknippat med gaeliska och skotska kulturen. Det är en av de få kjolar som bärs av män. Kilt karaktäriseras som en omlott kjol gjord av kypertbindning och tartan ull. Tartan (eller pläd) mönster, i skotsk kultur, innehåller särskilda färger i en viss klan eller region. I denna form fungerar det också som ett identifieringsverktyg för medlemmar i klaner.Kilt är en veckad kjol med platta kanter. Vecken kan vara motveck eller kniv veck. Det är ofta knälång. Dessutom är kilt säkrad genom ett spänne eller en kilt pin. Används som formellt, militär, och dagligt slitage, kilt det också en kulturell klänning. Det är också slitna att betyda tradition, nationalitet, arv och stolthet.

Kilt har andra tillbehör som inkluderar kilt bälte, den Sporran och kilt slangen.

Sammanfattning:

1. Både en kilt och en kjol är bekväma plagg som är avsedda för att täcka de nedre delarna och delar av kroppen. Båda plaggen har samma delar; linningen, den utsträckta längden av tyg, och fållen.

2. 'kjol' är ett samlingsnamn för något plagg som täcker de nedre regionerna, medan 'kilt' är en specifik term. Både kiltar och kjolar kan bäras av både män och kvinnor, unga och gamla. Det finns en förväntan att de flesta kiltar bärs av män snarare än kvinnor.