Skillnaden mellan Män 's och kvinnor' bälteMän 's vs Women' s bälte

Bälten har varit i bruk under en mycket lång tid. De har varit i bruk mer av män och tidigare än kvinnor i över hundra år. Historien om bälten går tillbaka till bronsåldern. I modern tid har bälten använts av både män och kvinnor för att accessorizing sina kläder och verktyg. Män 's bälten var som oftast används av soldater och är fortfarande en symbol för rang, stolthet, ära och disciplin i försvar.

I allmänhet innebär en män 's och en kvinna' bälte inte har någon grundläggande skillnad som kläder eller skor. Men baserat på kroppen av en manlig och en kvinnlig, storlekarna av band, märke, det material som används är av olika typer.

Vissa bälten är unisex som bandet som används av poliser, snickare eller andra nyttobälten. Bälten som används för kampsporter är av olika färger och indikerar kunskapsnivån hos en bär den, man eller kvinna. En obi är en traditionell japansk bälte används över kimono. Det finns rollspel bälten tillgängliga för båda könen.

Män 's bälten
Bälten bärs av män användes i princip för verktyget. Soldaterna som används för att bära dem att bära sina vapen. Långsamt de blev en symbol av stolthet och en del av en enhetlig även när män var inte i krig. Efter 1920-talet var de också användas för att hålla sina byxor säkrade i midjan. Den manliga kroppen inte har kurvor för att stödja byxorna sålunda banden är nödvändiga. Från mitten av 90-talet, bär byxorna mycket låg blev på modet, och bälten blev en ytterst krav på att hålla byxorna på.

Vanligtvis är det män 's bälten finns i midjan storlekar som är mellan 27- 48 inches. Spännena är starkare, och hålen är till vänster medan spännen är på höger sida.Kvinnor 's bälten
Kvinnor 's bälten började med införandet av kjolar och toppar. De användes för att shoppa för kläder och betona litenhet midjan mer än att hålla kläderna tillsammans. Women' s bälten finns i en mängd olika områden och material. Bredd och dekorationer som används för banden sträcker sig från enkla glitter till pärlor, diamanter, rubiner och turkoser, etc.

De brukar komma i storlekar mellan 24 inches till 44 inches. Även om kroppen av en kvinna har kurvor och kan hålla kjol eller byxor upp utan användning av ett bälte, i modern tid, har låg midja jeans och byxor gjort bandet en nödvändighet för att hålla byxorna på plats.
Ibland hålen på kvinnor 's bälten är på rätt medan spännen är till vänster, men det är inte alltid så.

Sammanfattning:

1. Män 's bälten finns i midjan storlekar från 27 inches till 48 inches, kvinnor' s bälten finns i midjan storlekar från 24 inches till 44 inches.