Skillnaden mellan Cubic Zirconia och Diamond Kubisk Zirconia vs Diamond

Diamanter är mycket eftertraktade på grund av sin enorma värde och magnifika skönhet. Men svårigheter i produktion och ökad efterfrågan på marknaden har lett ryska forskare att komma med ett substitut pärla som kommer mycket nära riktiga diamanter '' Cubic Zirconia. Ses med blotta ögat, kan man lätt tro att det en diamant som är varför det har vunnit popularitet bland pärla entusiaster. Men hur kan någon berätta vilken som är vilken?

Expert gemologists är välutbildade och oftast kan de lätt identifiera pärlor bara genom att titta på dem men inte Cubic Zirconia som uncannily delar en hel del av en diamant 'funktioner. Detta är anledningen till det' är nödvändigt att använda Gemological utrustning och verktyg för att berätta för dem isär.

Diamanter är kända för sin seghet. I själva verket är det 'är det hårdaste ämne någonsin som människan känner till varför det' s används för industriella ändamål. I Mohs skala av hårdhet, är diamant rankas högst upp wi th 10 medan Cubic Zirconia är någonstans mellan 8. 5 och 9. Detta innebär att trots dess nära likhet och seghet, är Cubic Zirconia fortfarande ingen match för den äkta varan när det kommer till hårdhet.

En annan giveaway för Cubic Zirconia är dess vikt. Jämfört med en riktig diamant i samma storlek, det 'är tyngre vid 1. 75 gånger mer. Detta kan lätt skilja den ena från den andra, om inte självklart att inget är en äkta diamant.

Cubic Zirconia är artificiellt producerade varför det 'lättare att få dem att verka felfri. Diamanter å andra sidan bryts och trots alla ansträngningar att polera dem till perfektion, kommer det alltid att finnas kvar orenheter och brister. Dessa defekter säger tecken på att gemologists tittar på riktiga diamanter och inte dess dubbelgångare Cubic Zirconia.

Färg är en annan funktion för att hålla utkik efter när man undersöker dessa två pärlor. Diamanter finns som är helt utan färg, men de är extremt ra re och svårt att hitta. Cubic Zirconia kan göras färglös som lätt kan lura någon att tro att de 've som händer på en exceptionell diamant.

Diamanter lysa klarare än Cubic Zirconia och som bygger på deras respektive brytningsindex. The real deal har ett index på 2 417 vilket är betydligt högre än 2. 176 att Cubic Zirconia har. Det 'är därför det' är alltid bra att ha en expert gemologist runt när vi letar efter riktiga diamanter.

Slutligen, det 's värmeledningsförmåga. Diamanter är utmärkta värmeledare som varför de' re används för laser. Å andra sidan är den Cubic Zirconia anses vara en isolator, som innebär att de har en reducerad förmåga att överföra värme. Det 'är inte lätt att avgöra vilket är vad bland dessa två pärlor utan att använda vetenskapliga metoder med hjälp av pärla experter. Ändå är de båda värdefulla mineraler.Sammanfattning:

1. Diamanter är hårdare än cubic zirconia.

2. Cubic Zirconi a är tyngre än en diamant.

3. Cubic Zirconia kan skapas med några defekter medan diamanter kommer alltid att ha orenheter.

4. Cubic Zirconia kan tillverkas färglös medan endast den mest sällsynta av diamanter har den här funktionen.

5. Diamanter är ljusare än cubic zirconia.