Skillnaden mellan Bomull Jeans och jeans Bomull Jeans vs jeans

Ett par jeans är helt enkelt fritidskläder som bärs av många människor från spädbarn till vuxna människor. Emellertid kan jeans som ett klädesplagg avser många tyger. Jeans och bomull jeans är bara två typer av jeans som säljs på den kommersiella marknaden.

Den huvudsakliga skillnaden mellan de två typerna är tyget som används i plagget. Jeans är de första och mer populär typ av jeans och är den vanliga typen av tyg för detta plagg. Å andra sidan, är bomull jeans också blir populär på grund av bomull 's egenskaper som ett plagg.

Denim, i själva verket är ett tyg biprodukt av bomull. Det skiljer sig från andra bomullsprodukter på grund av dess väva teknik och finish. Jeans använder de tunga, bomullsgarn i en viss typ av väv, det kypertbindning. Väven lämnar ett tydligt mönster av alternerande och sammanvävda blå och vita bomullstrådar.

Efter att ha lagt alla tillsammans delar av denim jean, det slutade med en förtvättad eller sandblästrad process för att göra jeans titta på modet. Denim jeans är vanligtvis färgade indigo eller blå; därav uttrycket 'blå jeans.' Däremot kan denim även färgas i andra färger.

Denim är inte bara en väv som används för jeans, men det är den vanligaste och kända tyg som ska användas för denna stil av kläder. Denim kan också användas för andra plagg som kjolar, jackor, och som omslag och påsar.

BLÅJEANS har sitt ursprung i Nimes, Frankrike som 'serge de Nîmes', en blandning av ull och silke.

Som en duk eller tyg, är denim mycket svårt att sy. Den behöver en tung nål och tjock tråd samt en kraftfull applikation. Denna egenskap gör jeans är svåra att göra som ett personligt projekt, men lätt att applicera på kommersiell tillverkning. Denim som en trasa är 'tät' och ger isolering. I tvätt kan denim vara tung på grund av dess väva och dess absorption av vatten.Bomull, å andra sidan, är en mycket mångsidig växt och tyg. Det kan göras till en mängd olika material såsom denim, kaki, gabardin, polyester, flanell, och många andra.

Bomull, såsom en växt, växer i överflöd i subtropiska och tropiska länder. Vissa länder har bomull som en av sina viktigaste export material. Bomull är mestadels en vegetabilisk fiber.

Bomull kan färgas i många färger, och det kan också behandlas med blekmedel. Det kan göras i många produkter som gardiner, sängkläder, tält och andra trasa applikationer. Bomull är ofta att föredra tyg eftersom det är mycket tvättbar, ljus, mjuk, andas och absorberande av svett. Bomull är också slitstarkt, en egenskap som den delar med denim.

Bomull är en av de äldsta grödorna i världen. Det kan spåras tillbaka till 5000 år sedan. En bomullsplanta hittades i en Pakistan arkeologiska platsen.

Jämfört med denim är bomull mycket lätt att sy och tvätta. Därför, bomull byxor är lättare att göra även som ett hem projekt. Många klädföretag också producera och transportera bomullsjeans.

Sammanfattning:

1. Denim och bomull jeans finns två typer av jeans, en stil byxor tillgängliga för män och kvinnor. Jeans gjordes ursprungligen för denim men finns redan i andra tyger. Jeans delar många egenskaper med bomulls jeans eftersom denim är en biprodukt av bomull.
2. Denims jeans är vanligtvis färgade blå eller indigo medan bomull jeans finns i en mängd olika färger.