Skillnaden mellan EGL och GIAEGL vs. GIA

Diamanter sägs vara en flickor 'bästa vän. Jo, de kan faktiskt vara, med tanke på värdet av att ge en sådan gåva till en flicka. Ja, diamanter är mycket dyra. Men som köpare av diamanter, kan du har några frågor . när det gäller kvaliteten på de diamanter Hur vet du om det är en bra typ, eller en ganska graderad pärla Detta är det område där många betygs företag och företag specialiserade till exempel EGL och GIA,?. dessa enheter ge diamanter en helt ny innebörd.

Både EGL och GIA betraktas som två av de största namnen inom diamantgradering industrin. Även om dessa två laboratorier kvalitet diamanter i liknande aspekter av färg, klarhet och skär deras tekniker för klassificering, är fortfarande skiljer sig från varandra. Så som man bör vi lita på? För att ta reda på mer om dessa två laboratorier, fortsätta att läsa.

När det gäller historia, GIA eller Gemological Institute of America, var det första som skall fastställas. Som en av de ledande namnen för diamant branding, är GIA består av mer än tusen anställda, som sträcker sig från forskare och lärare till autentiska diamant väghyvlar. Som en del av sina tjänster, de gör laser inskriptioner på stenar, kvalitet diamanter, och även genomföra föreläsningar till potentiella konsumenter av dessa värdefulla pärlor. De respekteras för att ha conceptualized fyra Cs av diamant gradering, som innehåller färg och klarhet bland dem. Omvänt, EGL står för den europeiska Gemological Laboratory. Det grundades i ett mycket senare år, omkring 1974. Liksom GIA, de har också olika specialister över hela världen. De är mest känd för att popularisera SI3 diamond betyg.

När det gäller att utföra på att samordna sina tjänster i hela världen, många konsumenter och diamant experter är överens om att GIA är mer opartisk företag i motsats till den andra. Detta beror på, åtminstone fyra slumpmässigt expert gemologists klassificera varje diamant, på varhelst GIA kontor ligger. Resultatet är att de klass sina diamanter i en mycket snäv bemärkelse. Så, vad som tros vara en klass G färg genom EGL, kan bara vara en klass I (lägre kvalitet) för GIA. Detta scenario ändå ger vissa fördelar för EGL företaget. Till exempel är deras diamanter relativt billigare, även om dessa stenar lika klassificerade till deras dyr diamant motsvarigheter från GIA.

1. GIA är en amerikansk laboratorium, medan EGL är ett europeiskt buret institution.2. GIA är en mycket äldre fast jämfört med EGL

3. GIA populariserade fyra Cs av diamant gradering, medan EGL sensationalized den SI3 metoden rating diamanter.

4. EGL gradering sägs vara mildare och generös jämfört med strängare och mer exakt GIA.