Skillnaden mellan Chaniya Choli och CholiChaniya Choli vs Choli

Chaniya Choli och Choli är traditionella indiska kläder. Chaniya Choli bärs vanligen under bröllop och fester, och Choli bärs nästan dagligen av damer som föredrar att bära sarees dag. Den största skillnaden mellan Chaniya Choli och Choli är att Chaniya Choli är en färdig helhet; den består av den övre slit, toppen som kallas Choli, fullängds kjol som kallas Chaniya eller Lehnga och Dupatta att följa med dem. Men Choli själv är bara den övre slitage eller toppen som kan mixas och matchas med en saree eller med någon annan Chaniya än den som den har kommit med som en ensemble.

Choli
Cholis bärs med sarees samt med Chaniyas. Traditionellt, de var begränsade stilar, och bara genom att titta på stilen på Choli man kunde identifiera den region där det gjordes. Till exempel, i delstaten Gujarat, spegel arbete, Backless, och mellangärdet visar cholis är vanliga medan i Rajasthan, är gota arbete (traditionell brokad band) och full midja längd cholis slitna. I modern tid har cholis genomgått en revolution. Deras snitt och stilar görs för att tillfredsställa den moderna kvinnan som är tillräckligt säker för att visa upp sina kurvor och kommer i många stilar som; off-axel, bustier, spagetti fäster, halterneck, rör, etc. Som indiska mode går global, dessa nya nedskärningar och stilar vädjar mer till väst sensibilitet också.

Cholis finns i nästan alla typer av tyger; bomull, siden, brokad, chiffong, Georgette, spetsar, etc. De är antingen säljs separat eller som en matchande plagg med sarees och Chaniyas. Man måste välja cholis enligt en 'kropp typ och leta efter form smickrande stilar, snittet, dart, urbening, gör allt en skillnad, och man måste välja vad som passar bra och ser bra ut också.Chaniya Choli
Chaniya Choli är en komplett outfit. Den har en Choli och Chaniya eller fullängds kjol tillsammans med en Dupatta. De är gratis och köps tillsammans som en samordnad outfit. De cholis i kläderna kan vara av olika stilar och olika tyger som diskuterats tidigare, och Chaniyas är av olika utföranden också. Traditionellt Chaniya cholis representerar olika regioner i Indien, och en titt på dem kan berätta var de kommer ifrån. Idag har Chaniyas varit rutin också. De finns i form smickrande nedskärningar och stilar som sjöjungfru, A-line, och full flare. De finns i alla typer av tyger som bomull, siden, silke, brokad, Georgette, chiffong, etc. Chaniya cholis är bekväm att bära och mycket populär.

Sammanfattning