Skillnaden mellan dam och tröjaHoodie vs bas

Tröjor och hoodies är moderna plagg som bärs av många människor oavsett ålder, kön eller andra urskiljbara kännetecken. Numera anses de som utilitaristiska plagg och kan bäras för nästan varje aktivitet.

En tröja är ett plagg karakteriseras som långärmad och en pullover plagg. Det täcker överkroppen, både bröstet och armarna. Det kan bäras som en fristående plagg eller med ytterligare en, tillsammans med en skjorta eller t-shirt under tröjan. Som en pullover, tröjor don 't har knappar, krokar, eller blixtlås för fastsättning Tröjor är oftast gjorda av följande material:. Ull, bomull, jersey, syntetiska material, eller en kombination av dessa material.

Plagget började som ett klädesplagg i sportkläder. Det är oftast ihopkopplad med träningsbyxor. Idrottare bar ofta denna del av plagget, eftersom det absorberar svett och ger en frigående av kroppsrörelse under träning och praxis. Bortsett från rörlighet och svett absorption, tröjor är bra val för människor att bära i kallt klimat.
Liksom alla speciella kläder, tröjan funnit sin väg in på den kommersiella marknaden och har använts inte bara av idrottsmän utan även av allmänheten. Tack vare sin mångsidighet, blev tröjan del av casual och vardagsbruk.

Under tiden är en hoodie (även hänvisad till som en luvtröja) ett plagg som är en variant av den tröja. En hoodie är kortformen för 'munkjacka.' Detta plagg innehåller de flesta av tröjan 's egenskaper med några tillägg. Tröjan och tröjan är krage, överdimensionerad och tung används för idrotts- och fritidskläder och är tillverkade av liknande material. De är också mjuka och bekväma förutom att ge värme och isolering.Både tröjor och tröjor är oftast vanlig eller ofta putsade med en logotyp från en viss tillhörighet eller organisation i bröstet eller ryggen. Båda klädesplagg kan idrotten fickor för händerna. Bortsett från likheter, det hoodie presenterar huven och snörn som används för att justera åtdragningen av huven. Hoodien kan även öppnas med knappar, dragkedjor, och liknande, eller det kan vara en pullover som tröjan.

Utformningen av huven är härledd från den klädsel eller vana att medeltids munkar och präster.
En hoodie är en populär klädesplagg för personer knutna till olika subkulturer som hip-hop, skateboardåkare, goter, grunge, och andra personer som är märkta som utstötta (antingen genom en individuell 'egen vilja eller ett samhälle' s egen uppfattning) . Bortsett från skydd från miljöfaktorer, projicerar hoodie en bild av anonymitet, mystik, och misstänksamhet. Det har visat sig att vissa brottslingar dra nytta av kläder 'förmåga att vara bekväm, liksom döljer ansiktet från erkännande.

Sammanfattning:

1. hoodie och tröjan är populära kläder för både sportkläder och fritidskläder.
Vem som helst kan bära både kläder.
2. En hoodie är en variant av den tröjan med nya funktioner.
3. Båda kläder är populära på grund av deras mindre begränsning på kroppen och dess rörelser,
deras värme och komfort, och deras absorption av svett. De flesta tröjor och tröjor
görs med samma material och design.
4. Tröjan är vanligtvis en pullover medan en hoodie kan vara en pullover eller kan öppnas.
Tröjan har också en huva och snörning. Dessutom är den hoodie en reminiscens av
medeltida munkar och präster 'vanor. Tröjor och hoodies kan ha fickor eller inte.
5. Bortsett från dess ursprungliga funktion såsom kläder, både hoodie och tröjan innebära en
viss bild av dess bärare. En person som bär en tröja kan hänföras till att vara en
personer anslutna med sport eller fitness medan hoodie förknippas ofta med utstötta