Skillnaden mellan Jodhpurs och knäbyxor Jodhpurs vs Breeches

Byxor eller byxor är kläder objekt som bärs på den nedre delen av det organ som täcker båda benen separat. De är den vanligaste formen av kläder för män sedan början av 19-talet, men i den 6: e århundradet B.C.E. var det bärs av både manliga och kvinnliga ridning perser, armenier och andra centralasiatiska människor.

Sedan dess har byxor utvecklats till vad de är idag med många variationer beroende på land och kultur människor bär dem. De är också kända som steg, byxor, kaggar, eller benkläder.

Knäbyxor är knälång kläder som är stängda och låsta om benet av knappar, remmar, spännen, broscher eller snören. Det var lägre kläder som bärs av män från 16-talet till 19-talet.

Det finns många typer av byxor; Spanska knäbyxor, Petticoat byxor och Rhinegraves av 1600-talet, till Knickerbockers i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Grekerna har också Vraka och indianerna hade breechcloth eller breechclout.

Idag används de som skyddskläder i kampsporter av stängsel och som ridbyxor. De är nu gjort med spandex, blixtlås och kardborreband. Det finns fyra typer av ridbyxor:

Knee patch ridbyxor, som bärs med höga stövlar av hunt seat ryttare, show hoppare och uthållighet ryttare.
Helskodda ridbyxor, som är tillverkade med greppvänlig material och används av ryttare i dressyrtävlingar.
Jockey 's knäbyxor eller silke, som är tillverkade med nylon eller en lätt vitt tyg med jockey' namn inskrivet längs låret.
Jodhpur ridbyxor eller jodhpurs, som är åtsittande byxor som når till ankeln slutar i en tät manschett.Jodhpurs utvecklats från det gamla indiska byxor kallas Churidar som fortfarande bärs på traditionella bröllop idag. Den populariserades av Sir Pratap Singh, son till Maharajah av Jodhpur. Hans team hade jodhpurs under en polo match med i firandet av drottning Victoria 's diamantjubileum i England. Jodhpurs sedan anpassas av den brittiska polo spelvärlden och bars med höga ridstövlar.

Sedan dess är jodhpurs inte bara bärs av ryttare men också av andra människor, särskilt de i det militära, särskilt officerare Nazityskland, Sovjetunionen, Östtyskland, och andra öststatsländer.

Jodhpurs är oftast vita eller grädde färgad, men många färger finns också. De bärs tillsammans med jodhpurs eller paddock stövlar med knälånga leggings. En variant av jodhpur är Kentucky Jodhpur som är längre, slutar i en utsvängd klock botten, och täcker fotvalvet framför.

Sammanfattning:

1. Knäbyxor är lägre kläder som bärs av män i västvärlden från 1600-talet till 1900-talet, medan jodhpurs är lägre kläder som bärs av män i Indien.
2. Knäbyxor är knälång medan jodhpurs är fotled längd.
3. De båda används för ridning, och en jodhpur är faktiskt en typ av byxor.