Skillnaden mellan Crystal och RhinestoneKristall vs Rhinestone

Kristall och strass är stenar mycket används från smycken till dekoration. Den goda del är att kristaller och strass är mycket prisvärd. Det kan vara ganska dyrt för en medelklassfamilj att köpa ädelstenar som diamanter en safir och i en sådan situation, kristaller och strass ger dem nästan samma fashionabla val som vad man får från att spendera tusentals.

Strass kallas också som en dålig kvinna 's kristall. Detta visar att strass är billigare än kristaller.

Kristaller kan betecknas som rena substanser som har molekyler ordnade i en vanlig geometrisk form. Kristaller är fastämnen som har joner, atomer och molekyler som är anordnade i ett regelbundet sätt, som sträcker sig i tre dimensioner. Rhinestones är i allmänhet gjorda av kristaller men vissa strass är gjorda av glas eller akryl.

Rrhinestone har en folie eller metallstomme som reflekterar ljuset och ger stenen mer glitter. Å andra sidan, behöver kristaller inte har någon folie eller metallstomme. Strass finns i två olika former '' cabochon och mångfacetterad. Å andra sidan, formen av en kristall beror på molekylbindningen och de förhållanden under vilka detta kristall bildades. Till exempel, medan socker kommer med en avlång form och lutande vid ändarna, kommer salt med en kubisk form.

Strass kommer i fyra stora färger: transparent för falska ädelsten färger som smaragder, aurora borealis som reflekterar alla färger, klar kristall till falsk diamant färg och färger som kombinerar två eller flera färger. Å andra sidan, beror färgen på en kristall huvudsakligen på materialet 's absorption av ljus och refraktion.

Till skillnad från Strass kristaller ger mer glitter och är mer hållbara.

Strass är kända för att ha fått sitt namn eftersom de först samlats in från stranden av floden Rhen. Crystal är ett ord som har hämtats från det grekiska 'krustallos', vilket betyder 'bergkristall'.Sammanfattning

1. Rhinestones är i allmänhet gjorda av kristaller men vissa Rhinestones är gjorda av glas eller akryl. Kristaller är fastämnen som har joner, atomer och molekyler, vilka sträcker sig i tre dimensioner och är anordnade på ett regelbundet sätt.

2. Strass är billigare än kristaller.

3. Rrhinestone har en folie eller metallstomme som reflekterar ljuset och ger stenen mer glitter. Å andra sidan, behöver kristaller inte har någon folie eller metallstomme.

4. Till skillnad från strass, kristaller ger mer glitter och är mer hållbara.