Skillnaden mellan Mockasiner och LoafersMockasiner vs Loafers

Mockasiner och loafers finns olika typer av skor. En moccasin är en sko som är gjord av skinn eller något annat mjukt läder. Den består av en sula och sidor gjorda av en enda läderstycke som sys ihop upptill. Å andra sidan, loafers är platta skor som har inga skosnören. En dagdrivare är tillverkad av flera läder bitar.

En av de viktigaste skillnaderna är att mockasiner har snören och loafers har inga skosnören. Loafers kan även kallas öppna skor eller slip-ons.
Loafers först dök upp i Norge i mitten av 1930-talet. Loafers började som vardagsskor och vunnit popularitet under senare år. Mockasiner var skor som ofta används av indianer i synnerhet jägare och handlare.
Till skillnad från loafers, mockasiner har en mjuk och flexibel sula, och den övre delen är fodrad med broderi.

Ordet 'mockasin' har hämtats från den Algonquian språk Powhatan ordet 'makasin' och från Proto-Algonquian ord 'maxkeseni' betyder 'sko.'

På 1930-talet, norrmännen som producerade mockasin-stil skor exporterade den till resten av Europa, som sedan togs upp av amerikanerna och kämpat med 'Esquire' magazine. Några av bilderna hade presenterat norska bönder i ett frigångsboskaps område. Det var Spaulding familj i New Hampshire som började tillverka skor i princip bygger på mockasin konstruktion. De gav dessa mönster namn loafers.Loafers används som tillfälliga eller informell slitage i Amerika och vissa europeiska länder. Mockasiner bärs i mycket formella situationer. Svart och brun spetsad / icke-spetsad skor är på modet. Även loafers utformades som män 'skor, det finns flera mönster som passar kvinnor.

Sammanfattning:

1. En moccasin är en sko som är gjord av skinn eller något annat mjukt läder. Den består av en sula och sidor gjorda av en enda läderstycke som sys ihop upptill.
2. Loafers är platta skor som inte har några snören. En dagdrivare är tillverkad av flera läder bitar.
3. Mockasiner har snören och loafers har inga skosnören. Loafers kan också kallas öppna skor eller slip-ons.
4. Mockasiner var skor som ofta används av indianer i synnerhet jägare och handlare. Loafers först dök upp i Norge i mitten av 1930-talet. Loafers började som vardagsskor och vunnit popularitet under senare år.
5. Till skillnad från loafers, mockasiner har en mjuk och flexibel sula, och den övre delen är fodrad med broderi.