Skillnaden mellan guld och gult guldGuld vs gult guld

Här är några saker att tänka på när man väljer den typ av guld som skulle passa dig. Överväga att be dig själv frågor som: Vad gör jag bär det mesta? Tänk på färgen på din garderob som dominerar i din garderob. Fråga dig själv om din hud reagerar på metaller. Vilka är dessa metaller som gör din hud kliar? Är jag mottaglig för åter plätering mina smycken varje år som går genom att bara för att få dem att se ut som ny? Svaren på dina frågor här och du måste läsa på.

Guld finns i olika Karats och färgformer. De mest använda färger av guld är vita och gula guld. Vi kan räkna med flera skillnader mellan dessa typer inklusive sina fördelar och nackdelar. Eftersom dessa två typer av guld är i fråga, låt oss 'väga' dem själva.

Dessa två typer av guld väger lika långt som karat är berörda. En skillnad de innehar är deras blandning av legeringar, för att göra dem starka som rent guld är mjukt och smidigt. Gult guld är en blandning av rent guld och legeringar av koppar och zink. Vitt guld, å andra sidan, är gjord av en blandning av rent guld och några vita metaller som silver och palladium.

Nickel används för att blandas med guld traditionellt, men ända sedan det upptäcktes att orsaka allergier på människors hud, var dess användning så småningom undvikas.

Vitt guld väljs i stor utsträckning av många människor på grund av sin silverfärg än den gula guld även om det är ibland dyrare när den blandas med platina eller titan. Vitt guld är skråma bevis jämfört med gult guld med hänsyn till legeringarna som den blandas. Med ringar, är vitguld oftast att föredra eftersom det kompletterar färgen på diamanten medan gult guld skapar en illusion av en gul ton i diamant sten.

Vitt guld görs med nickel kan vara ett allergen. Dess färg verkar vara bleka. Det ibland är ihopkopplad av med rodium för att ge det en 'blank' effekt, men rodium bleknar och avtar. Så du behöver för att åter plattan varje gång det bär och det skulle kosta extra.

Medan vitt guld bleknar, har guld denna klassiska färg för ringar. Äldre guldringar är mycket snyggare än de nygjorda dem. Det är på grund av dess komponenter. Gult guld kräver inte behovet av att åter pläterad; så det finns ditt sparande. Det finns också en lägre risk för allergiska reaktioner.

Gult guld skulle se bra ut med personer med varma hudtoner, men skulle göra människor med coola hudtoner ser blek eller tvättas ut. Gult guld är inte 'i' sak idag, den nuvarande är silver och platina. Det måste poleras regelbundet för att behålla sin glans och är mer benägna att repor och bucklor.Det enda som gör dessa två typer av guld samma är deras väsen 'rent guld' och genom att vara utsökt när de sätts i smycken form. De är båda bra val. Vitt guld kommer från europeiska länder inte längre innehåller nickel. Nickel är vanligtvis substituerad med palladium. En nickelfritt vitt guld är dyrare än gult guld eller standard vitt guld. Men ingenting kommer nära än att äga plagg som är tillverkade av guld.

Sammanfattning:

1. Gul och vit guld har olika metallegeringar blandningar.

2. Gult guld ser mer elegant och klassiskt än vitt guld.

3. Gult guld kräver mindre underhåll än vitt guld.

4. Vitt guld är mer perfekt än gult guld när det paras ihop med en diamant sten.