Skillnaden mellan Ruby och GarnetRuby vs. Garnet

Ämnet om ädelstenar är något av teknisk natur. Så mycket som man skulle omedelbart ha någon av dessa ädelstenar, måste han eller hon först vara angelägna nog att uppmärksamma detaljer som vikt, nedskärningar och färgen på stenen, för att undvika förvirring.

Enligt Mohs skala, har granat en seghet eller hårdhet betyget 7. 0 till 7. 5. Den har vanligtvis en djup röd färg, men dess färg är variabel, beroende på dess underklass. Det är främst bryts i Arizona, Sydafrika, Australien, Schweiz och Skottland, bland andra ställen. Garnet är också en allmän term som klassificerar några mer specifika ädelstenar, nämligen: pyrope, grossular, andradit, spessartine och uvarovite. De svåraste delarna kommer när liknande beskedlig stenar råkar vara en kombination av de nämnda underklasser granat. När det gäller förbättringar, är granat i allmänhet en förbättrad pärla.

På den andra sidan av myntet, har ruby ​​en seghet graderingen 9,0. De flesta rubiner bryts från Burma, Thailand, Tanzania, Australien, Pakistan, och vissa amerikanska regioner, som Montana och North Carolina. Det är på grund av ruby ​​'s färg som det' s ofta misstolkas som granat. Båda pärlor delar nästan samma utseende. Ruby, i mer konkreta termer, har en duva blod färg, och ibland verkar vara brunaktig. Denna pärla är också betraktas som i juli Birthstone. Det är också behandlas med användning av värme för att påskynda dess färg.

Dessutom finns det faktiskt några tips för att övervägas på hur du kan hitta en granat från alla andra förvirrande stenar av samma utseende, som rubiner. Främst bedöma dess vikt, seghet och kristallformationer. Det är i grunden lättare jämfört med rubin.

Andra detaljer av granat pärla bland annat att den har en 3. 5 C 4. 3 specifik vikt. Det skall heller inte visar någon klyvning, eller lämna ränder. De flesta av de granat pärlor är transparent i naturen, men vissa kan vara mer ogenomskinligt utseende.När det gäller användning, är denna pärla främst utnyttjas för att bli en del av smycken. De hårdare granat typer används också som slipmedel som slätar ojämna ytor. Ett mycket välkänt exempel på ett slipmedel är den ständigt populära sandpapper.

Sammanfattningsvis rubiner och granater skiljer sig i följande aspekter:

1. rubin är tuffare pärla jämfört med granat.

2. De flesta rubiner genomgå behandlingar på grund av sina brister, medan granat vanligtvis inte förbättras.