Skillnaden mellan Spay och steriliseraSpay vs sterilisera

Husdjur är redan en del av en familj. Hundar, katter och oavsett vilda husdjur människor har dessa djur kan ge oss glädje, skratt och kamratskap. Vissa husdjur är också livs sparare till den grad att offra sina liv för sina herrar. Detta är mycket sant särskilt om man tittar på tv.

Det är ganska intressant att notera att det finns sådana termer såsom spay och sterilisera. För en lekman kan det vara ett okänt ord. För en veterinär, kan han eller hon förklara det väl.

Spaying och kastrering är processen att utvinna de reproduktiva organen av katter och hundar bara för att ge en enkel förklaring om dessa terminologier.

I processen för spaying, är den kvinnliga reproduktiva organ som avlägsnas. I processen för kastrering, är det manliga reproduktiva organ som extraheras eller avlägsnas. Detta är vanligtvis den stora skillnaden mellan 'spay' och 'neuter'.

För att vara mer specifik, i kastrering, testiklarna tas bort från djuret. Vi vet alla att testiklarna är källan till spermierna. I kastrering är äggstockarna och livmodern tas bort så att djuret kommer att ha någon chans att reproducera.Den medicinska termen för kastrering är hystero-ooforektomi eller borttagande av livmodern och äggstockarna. För kastrering, är den medicinska termen orkidektomi eller avlägsnande av testiklarna. Bekanta dig med dessa terminologier kommer att hjälpa dig att kunna korrekt identifiera vilken typ av operation som ska utföras.

Kastreringen och kastrering kräver djuret vara minst sex månader gammal för att det ska utföras på djuret. Detta är enligt den amerikanska Humane Association.

Så vad är syftet med kastrering och spaying? Detta är för att styra djurbeståndet enligt American Veterinary Medical Association. För det andra, detta för att få en bättre allmän hälsa för ditt husdjur.

Sammanfattning:

1. Spaying och kastrering görs i djur.
2. Spaying är utvinning av könsorganen av hondjur medan kastrering är utvinning av könsorganen hos handjur.
3. kastrering, livmodern och äggstockarna tas bort medan kastrering det 's testiklarna som håller på att tas bort.