Skillnaden mellan magsår och cancer Ulcer vs Cancer

Magsår och cancer är medicinskt klassade som två olika sjukdomar. Det är emellertid möjligt för en intern sår att utvecklas till cancerceller.

Insidan av kroppen skyddas av ett skyddande skikt, medicinskt kallas slemhinnan. Om detta membran går sönder eller brutit mot området blir känd som en sårig störningar. Din kropp kommer i slutändan att försöka laga membranet, men andra faktorer som bakteriell infektion hindrar ofta kroppen från att göra detta naturligt. Ett sår kommer att irritera de omgivande nerver; när detta inträffar, patienten upplever en enorm mängd av smärta och obehag. Om membran slemhinnan i magen eller tarmen blir sönderriven, kommer du att utveckla en smärtsam och livshotande form av peritonit.

Den vanligaste typen av sår uppstår i slemhinnan i magen. Magen producerar en form av syra som kallas saltsyra; en överproduktion av denna syra kan skada cellväggarna orsakar membranet att utveckla ett magsår. Sår kan också hittas i tarmarna, så kallade duodenalsår. Sår kan även bildas på det yttre lagret av huden.

Cancer är en sjukdom som tyvärr kan ibland hittas i sår. I lekman 's villkor, är cancer ett tillstånd som orsakas när våra kroppar onormalt flera celler i snabb takt;. Denna snabba ökningen av antalet celler kan orsaka att kroppen solidariskt reagera med ingen tid att reparera Det är viktigt att notera att inte alla sår är farliga, och inte alla sår kan utvecklas till cancer. Däremot kan ett sår uppmuntra din kropp att multiplicera de onormala celler runt en ulcerös tillväxt. Den cancersvulst är ofta anses vara untreatable inte upptäcks tidigt nog.

Om din läkare misstänker symtomen är orsaken till ett sår, kommer han ofta skickar en biopsi, bara för att kontrollera om celler är godartade eller elakartade. Denna lilla test involverar en liten del av det smittade området tas bort för vidare utredning. Förhoppningsvis kommer biopsi inte visar onormal celltillväxt; om det visar cancerceller, bör behandlingen påbörjas med omedelbar verkan. Cancerous Sår är visade för att snabbt växa och, till skillnad från normala sår, inte har förmåga att läka sig själva. Sår som utvecklas till cancerösa celler, om inte behandlad, kommer att börja att invadera andra organ och vävnader i kroppen.

Behandling för mage och tarmsår resulterar i att förändra patientens 's diet och införa en behandlingsperiod med hjälp av anti-inflammatorisk medicin. Behandling av cancer är mer radikal i sin strategi. Ofta kirurgi kommer att användas för att avlägsna onormal celltillväxt. Om detta är inte är möjligt, kommer cancerceller blästras med en dos av strålning. Patienter med cancer är kliniskt i ett mycket sämre skick än ett sår patient.

Sammanfattning.

1.Den innerfoder av din kropp är täckt av en slemhinna. Om membranet blir sönderrivet, är detta när ett sår former.
2.

Ett sår kommer att orsaka en irritation till de omgivande nervändar, vilket gör att individen blir sjuk.
3.

Cancer orsakas av din kropp multiplicera celler vid en onormal takt som orsakar en tillväxt.
4.

Det är möjligt för sår att läka sig själva, medan cancer behöver läkarvård.
5.

Behandling för cancer är i form av radikal kirurgi eller en kraftfull dos av radioterapi.
6.

Sår behandling består av en anti-inflammatorisk medicin tagen tillsammans med en reviderad diet.
7.