Skillnaden mellan Amniotic fluid och en urladdningFostervatten vs Discharge

Fostervatten är den gulaktig vätska som omger det ofödda barnet i livmodern. ? Denna vätska är vanligtvis finns i fostersäcken. Vätskan fungerar som en kudde för fostret som den utvecklas och växer. ? Fluiden inhaleras av det ofödda barnet som den sväljer och avger den genom sin urin. En urladdning är mer allmänt känd som en flytningar. ? Den levereras i form av en klar vit icke-offensiv vätska som är i allmänhet en del av en kvinna 's menstruationscykeln.? Det kan finnas flera orsaker till en flytningar.? Det är en icke-infektiös, icke-sexuellt överförd infektion eller en sexuellt överförd infektion.?? fostervatten, å andra sidan, resulterar från närvaron av ett foster i livmodern, vilket skapar fostersäcken som producerar den.

Det är viktigt att notera att fostervatten bara inträffar när en kvinna är gravid. ? Denna vätska hjälper dämpa rörelser barnet i livmodern som kommer att hjälpa den att utvecklas och växa. Fluiden är också känt att hjälpa till i utvecklingen av lungorna under det primära stadiet av utveckling. ? Fostervatten också håller barnet varmt då den upprätthåller en konstant temperatur i livmodern. En flytningar är alltid närvarande i en kvinna 's-systemet. Det här kan dock förvärras när kvinnan blir gravid.? I genomsnitt är det normalt för en kvinna att släppa cirka 2 gram av döda celler och ca 3 gram slem dagligen.

Det finns två kända störningar som kan uppstå med fostervatten. ? Den första är oligohydramnios, som är bristen på, eller en otillräcklig mängd vätska inne i livmodern för att hjälpa till med utvecklingen av barnet. ? Den andra är polyhydramnios, vilket är motsatsen till oligohydramnios, vilket innebär att det finns alltför mycket vätska i säcken. ? På diagnos av antingen är det viktigt att bör observeras ordentlig vård under graviditeten. ? Indikationer på avvikelser i flytningar är oftast tyngre, tjockare och illaluktande utsläpp. ? I vissa fall är urladdnings åtföljs av blod och en kliande utslag som också ofta brinner. ? Vanliga sjukdomar som kan orsaka dessa avvikelser är trast, bortglömda tamponger, bakteriell vaginos och gonorré.Den största skillnaden mellan fostervatten och en flytningar är att den senare sker på en daglig basis. ? ? Detta innebär att om du upplever detta, är det en del av en normal process. ? Men när du ser fostervatten, betyder det att ditt barn är på väg att födas eller att det kan finnas ett problem med din graviditet.

Sammanfattning:
1. Amnionvätska visas som en gulaktig färgad vätska som utsöndras genom slidan, medan en urladdning är vanligtvis en klar vätska.
2. fostervatten endast närvarande när en kvinna är gravid, medan en urladdning sker normalt även om kvinnan är gravid.
3. Det kan finnas två stora störningar i fostervatten, medan avvikelser i en flytningar kan orsakas av externa sjukdomar eller infektioner.