Skillnaden mellan gynekolog och förlossningsläkareGynekolog vs Obstetrician

Två yrken har ett nära samband med moderskap och förlossning. Dessa är obstetrik och gynekologi. I många fall nuförtiden, yrkesverksamma inte bara nöja sig med en men båda yrken eftersom det är mer lönsamt när det gäller karriärutveckling och ekonomisk tillväxt. Det 'är därför det' är skapandet av OB-GYN. Detta är också anledningen till att många kvinnor idag nu förvirrad vilken typ av läkare att konsultera på grund av suddighet skillnaden mellan de två. Så hur en förlossningsläkare skiljer sig från en gynekolog?

Även om båda är mycket nära besläktade, de två yrkena har olika roller när det gäller graviditet, familjeplanering, efter graviditet och sjukvård, och andra områden. För att testa för graviditet, är det din gynekolog som vanligtvis bekräftar en sådan fråga. Din barnmorska kommer att vara den som ansvarar för prenatala frågor, testning, och även förlossning (leverans). Kort sagt, förlossningsläkaren övervakar allmänhet vård av modern över alla större stadier av graviditeten inklusive förlossningen (steg omedelbart efter förlossningen).

Om du fortfarande planerar hur man bäst kan ta upp en familj, sedan en av de begrepp som du måste lära är familjeplanering. Detta ämne är bäst behandlas av gynekolog. I detta sammanhang är problem relaterade till fertilitet först hanteras av honom eller henne. Du kommer bara att hänvisas till en avancerad specialist om du behöver bättre uppmärksamhet med dina fertilitetsproblem. Vid utföra operationer såsom äggledarna ligeringar och hysterektomi, kan han eller hon också hjälpa dig. Ligering är en invasiv konstgjord väg av preventivmedel medan hysterektomi är en operation som innebär borttagande av livmodern. Andra sjukdomar och reproduktiv hälsa är bättre hanteras av gynekolog som cancer som involverar kvinnliga reproduktionssystemet, könssjukdomar, urinvägsinfektioner, och menstruella problem.Men detta betyder inte att förlossningsläkaren inte längre ansvarig för reproduktiv hälsa. Förlossningsläkare är fortfarande de som ansvarar för kvinnan eller modern 'hälsa alldeles särskilt om det handlar om födelseprocess och hälsoproblem relaterade till graviditeten. Och så, diagnostisera komplikationer av förlossning är en del av förlossningsläkare' s arbete. Han eller hon kan bedöma om livmodern positionering, risken för missfall och andra hälsoproblem som kan uppstå under hela graviditeten. I detta avseende är han eller hon en som kan ge råd om en gravid mamma ska gå igenom en vaginal förlossning eller för den mer radikalt grepp av kejsarsnitt.

Sammanfattning:

1. I grund och botten är en förlossningsläkare mer benägna att ta itu med graviditet och förlossning frågor.
2. Gynekologer är mer skickliga på reproduktiv hälsa prevention och behandling.
3. förlossningsläkare kan ge råd vilken typ av leverans som är bäst lämpad för en gravid mamma.