Skillnaden mellan abort och missfallAbort vs missfall

Livet är en gåva från Gud och bör omhuldas. Detta är monter katolska s och bland andra religioner detta uttrycks i en annan ännu något liknande sammanhang och idé. Dessutom finns det många som skulle säga att en hasno rätt att ta en annan person 'liv, och bara den personen kan bestämma sitt eget liv. Vad händer om frågan handlar om livet i ofödda? Har mamman har rätt att besluta för barnet?

Att ha ett barn är en sådan underbar stund i en familj. I samma ögonblick som en kvinna vet att hon har ett barn kan ge glädje till familjen, särskilt om den är planerad och väl genomtänkt. Den förväntan kan innebära en hel del känslor och gravida kvinnor brukar göra sitt bästa för att ta hand om deras ofödda barn.

Gravida kvinnor som har accepterat sin situation vanligtvis gör sitt bästa för att ta hand om sin kropp, eftersom de stöder två liv nu. De flesta har friska graviditeter och de bär sina barn väl. Men det finns också fall där olyckor inträffar som leder till olyckliga händelser, och därmed uppstår missfall.

Men detta inte sker hela tiden. Det finns vissa kvinnor, särskilt tonåringar, som fruktar det ögonblick de får veta att de är gravida, mer så när det är oplanerad och oönskad. På grund av detta, de använder olika metoder för att ta bort deras ofödda barn. De gör detta genom att välja att avbryta barnet de bär.

De två fall som avses involverar två händelser, missfall och abort. Det finns vissa skillnader mellan de två, men det finns en fin linje när missfall också kan betraktas som en abort.

Missfall är oavsiktlig utvisning av fostret eller avbrytande av havandeskap, där fostret inte kan överleva på egen hand. Det uppträder vanligen under första trimestern. Under denna situation, inte kvinnan inte har kontroll över händelsen, som vanligtvis uppstår på grund av olyckor eller när kvinnan inte kan stödja ett foster på grund av vissa hygienkrav.Abort är avbrytande av graviditet antingen på grund av naturliga orsaker eller genom mänskligt ingripande. Det finns många anledningar till varför detta händer. Spontan abort kan även betraktas som missfall. Det sker utan förvarning. Terapeutisk abort kan göras när graviditeten äventyrar både mamman och fostret, i vilket fall, rädda mamma 'liv är prioritet. Vissa skulle se abort som en situation där det finns någon form av manuell manipulation som orsakar utvisningen av fostret från livmodern.

Som tidigare nämnts, finns det en fin linje som avgränsar när missfall slutar och abort börjar.

Sammanfattning:

1. missfall och abort är två händelser där det finns en plötslig utvisning av fostret innan den förväntade leveransdatum.

2. Missfall är den plötsliga utvisning av fostret utan förvarning som vanligtvis inträffar under tidig graviditet.